Do. 28 april – Razende Roeland dendert nog even door!

Razende Roeland dendert nog even door!

Donderdagavond 21.00 uur en je wekelijkse metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Deze week weer een lekker programma samengesteld met oude en nieuwe muziek.

De opening is hot new van Held Hostage.  Amerikaanse rockband, nationale tour-/opnameartiest, Held Hostage, opgericht in 1984 door leadgitarist/zanger/songschrijver Tom Collier. Held Hostage is een van de belangrijkste rockbands in het noordoosten van de Verenigde Staten. Terwijl ze onderweg waren, verdienden ze hun reputatie als een hardwerkende band met oprecht medeleven met mensen in nood  die honderdduizenden dollars inzamelen voor veteranen en liefdadigheidsevenementen in de hele staat. Hun medeleven is misschien geworteld in de vele tegenslagen en tragedies die de band de afgelopen dertig jaar heeft moeten doorstaan.

Ook is er muziek van Zålomon Grass (de plaat kon ik vorige week niet helemaal draaien), Vision en Hammerhawk.

Hammerhawk is een metalband uit Beverwijk. Het geluid ontwikkelt zich van melodieuze metal met Motörheadinvloeden tot thrash metal. Pas in 1990 verschijnt het debuutalbum Welcome Home, We Expected You. Bandleden van Hammerhawk duiken op in bands als Goddess Of Desire, Defender, Gutwrench en The Flying Embryo’s.

Dan blijven we nog even bij de Nederlandse bands en is er muziek van Victim en Hardland.

De Nederlandse band Hardland is een aantal jaren geleden ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Aeilko Venema (zang, gitaar) en Paul Evers (zang, gitaar) die besloten om samen een aantal nummers te schrijven en op te nemen. Dit groeide uit tot een echte band toen Eric Gijsen (drums) en Marko Kuiper (keyboards) zich bij het tweetal vervoegden, later ook gevolgd door Remi Riegel (bas), en dit resulteerde vervolgens in de release van de debuutplaat in september van 2017. Op dit debuutalbum zijn een tiental nummers te vinden die hun oorsprong hebben in melodieuze hardrock, maar dan wel overgoten met een fiks aantal progressieve invloeden uit de jaren zeventig en tachtig. Een tweetal jaar na de debuutplaat is dan in 2019 de opvolger ‘In Control’ verschenen, waarop stilistisch nagenoeg alles bij hetzelfde is gebleven en waarop wederom tien nummers te vinden zijn. Wel heb ik het idee dat Hardland de grenzen qua invloeden iets verder opgerekt heeft en zo zijn er ook wat poprock en funky invloeden in de muziek terug te vinden.

De nieuwe muziek komt deze week van uit het buitenland, van de bands Anvil, Halestorm en Wind Rose.

Wind Rose is een Italiaanse powermetalband, opgericht in 2009 in Pisa, Toscane. De band heeft vier studioalbums uitgebracht, meest recentelijk Wintersaga was in september 2019. En op 10 juni van dit jaar komt er een nieuw album aan getiteld “Warfront”.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*