Do.28 okt. – Razende Roeland raast naar Halloween.

Razende Roeland raast naar Halloween.

Donderdagavond vanaf 21.00 uur is het weer tijd voor de metal vitamine, deze week live via Radio Eenhoorn in de ether en via Radio-Viva.nl op het internet. Bij Omroep RSH is er geen ruimte in verband met de politiek. Toch heb ik heerlijke muziek uitgezocht.

De opening wordt verzorgt door Manora, deze Leidse symfonische metal band heeft onlangs hun nieuwe single de wereld in gebracht een aanstaande zaterdag vindt de release van hun album plaats.

Verder is er nieuwe muziek van AC/DC, Deep Purple en Arch Enemy.

Arch Enemy heeft 21 oktober de nieuwe single Deceiver, Deceiver gelanceerd. Dit is het eerste nieuwe materiaal van de van oorsprong Zweedse band in vier jaar tijd. De bijbehorende videoclip werd weer door Patric Ullaeus geregisseerd. Volgens het persbericht is het een losse single, dus het lijkt erop dat deze niet op een eventueel aankomend album zal staan. Wanneer er een nieuw album komt, is nog niet bekend. Volgende zomer is Arch Enemy wel weer live te zien. De band is inmiddels bevestigd voor onder meer Summer Breeze in Duitsland en Knotfest in Finland, maar wellicht komen daar nog festivals bij.

Daarnaast is het ook nog een primeur voor de band Elesteon de Nederlandse radio en mij, want hun nieuwe single Thrillride komt vrijdag uit en ik mag hem donderdagavond al draaien! Deze 5 koppige metalband uit Nijverdal heeft goede live reputatie, maar geeft ook in de studio de juiste chemie voor een lekkere plaat.

Langzaamaan gaat de muziek wat richting de Halloween, muziek van WASP, DIO, Helloween en Ghost.

De Zweedse carnaval rockers van Ghost zijn na twee jaar terug met een nieuwe single. Hunter’s Moon werd speciaal geschreven voor de soundtrack van de slasher-horror film Halloween Kills, de nieuwste film uit de Halloween-reeks die halverwege oktober verschijnt. En om die horror sfeer eens even lekker aan te dikken, heeft Ghost bij Hunter’s Moon een behoorlijk sinistere videoclip gelanceerd. Het was de afgelopen tijd behoorlijk stil rond de band van de charismatische frontman Tobias Forge. In 2018 maakte Ghost veel goede sier met het heerlijke album Prequelle, een jaar later volgden nog wat losse singles en dat was het wel rond de Zweedse band. Met Hunter’s Moon komt Ghost in ieder geval terug met een knal.

Ik wens iedereen alvast een Happy Halloween.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma van Omroep RSH. Deze week te beluisteren via www.radio-viva.nl en Radio Eenhoorn in de ether via 107.5 FM. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*