Do.3 febr.- Razende Roeland raast internationaal!

Razende Roeland raast internationaal!

Donderdagavond 21.00 uur en je radio, speaker of laptop kan weer aan, via de ether en internet bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn ben ik weer te ontvangen en zit ik klaar met je wekelijkse metal vitamine. Zoals altijd kan je tijdens de uitzending je mening weergeven via 06-42456692.

Deze keer iets meer internationale artiesten in de uitzending dan Nederlandse, maar dat moet een keer kunnen.

We starten in Zweden met de band Hälas.

De opkomende Zweedse “Adventure Rock”-sterren HÄLAS keren terug met een suggestieve, feel-good mix van nostalgische hardrock uit de jaren 70, prog, proto-metal, folk en psychedelische invloeden op hun verwachte derde studioalbum, Isle Of Wisdom, dat op 8 april 2022 verschijnt. via Napalm Records. Deze verzameling nieuwe nummers stelt de luisteraar in staat om op te duiken in een gloednieuw rijk gedrenkt in mysterie en retro-sfeer – de belangrijkste kenmerken van HÄLAS’ fantasie en sci-fi gedreven auditieve esthetiek. Isle Of Wisdom, de opvolger van HÄLAS’ veelgeprezen volledige album Conundrum (Top 50 op de Zweedse hitlijsten, P3 Guld Award-genomineerde), staat gepland voor release vlak voordat ze op pad gaan voor een uitgebreide Europese tournee.

Verder is er muziek van Kissin Dynamite, Ptolemea en Faint Solance.

Faint Solace is een gloednieuwe metalband uit regio Haaglanden (’t Westland).Faint Solace wordt bemand door vocalist Marcel Lagerwerf en gitarist Dennis van Ruijven. De (momenteel) 2-koppige band zoekt nog vaste bandleden voor drums, (lead) gitaar en bass. De roots van de band zijn voornamelijk metalcore met hier en daar “death” invloeden. De bandleden zijn van mening dat, ondanks de crises waar we ons in bevinden, het erg belangrijk is om de dingen te doen waar je van houdt; om troost en energie te vinden in dat wat je leuk vindt. Daaruit is de naam van de band tot stand gekomen; in tegenspoed is er altijd ergens een lichtpunt waar je je aan vast kunt houden.

Dus ik ben weer terug in Nederland. Ook de bands Martyr en Burning komen voorbij net als de internationaele bands Evil Invaders en  Gone Savage.

Ze zeggen dat muziek de taal van de ziel is, en niets is meer waar voor deze UK Rock Band. Samengesteld uit een groep inspirerende muzikanten en bekwame artiesten, hebben de artiesten achter Gone Savage hun reputatie verdiend als een getalenteerde band om naar uit te kijken. Van live optredens tot studiosessies en meer, ze blijven fans over de hele wereld raken met hun uitgesproken en commercieel aanlokkelijke muzikale stijl van rock. “Kom en ga met ons mee op onze reis van de jaren 90 tot nu! We zouden onze muziek omschrijven als Rock met een moderne melodieuze feel, samen met een hard randje en strak onder de buik!” Alle nummers worden begeleid door opzwepende melodieën en tot 4-stemmig harmonieën. De touring line-up bestaat uit bas, drums, keyboards, gitaar en zang, waarbij alle leden achtergrondzang zingen. Live sets bevatten audio en visuele effecten als aanvulling op de live audio.

Een tipje van de sluier voor volgende week, dan zit de uitzending bijna helemaal vol met Nederlandse bands.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*