Do. 30 juni – Razende Roeland gaat regionaal lekker volle bak!

Donderdagavond 21.00 uur ook deze week staan ze weer klaar, je metal vitamine. Je kan het beluisteren bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn of via het internet. Deze week heb ik twee bands uit de regio op de lijst staan, want beide bands hebben een cd uitgebracht.

De opening is wel een internationale, namelijk van Megadeth. Een collega maakte me er attent op dat deze superband in september met een nieuw album komt en dat de eerste single er ook al is. Nou dan moet ie wel gedraaid worden bij mij in het programma.

De regio wordt vertegenwoordigt door Swin or Drown en Zubzero.

De eerste is opgericht in 2008, Heerenveen-based Swim or Drown tovert pure metallic harde adrenaline. Het Nederlandse kwintet heeft 14 jaar lang een absolute hel gebracht jaar met dezelfde line-up, die ze graag hetzelfde willen voortzetten manier. _“We zijn hier zo verdomd trots op, en we hopen dat we kunnen toevoegen nog 14 jaar,”_ zegt de zanger Jan. Ze hebben al opgeslagen drie EP’s in hun Arsenal en veel shows gespeeld, waaronder delen het podium met Poison Idea, Biohazard, Merauder, Sinister en Stillbirth.

Het kan zomaar dat de naam ZubZero nog een belletje bij je doet rinkelen. Deze mannen draaien namelijk al sinds 1999 mee in de Friese metal scene. De afgelopen jaren was het even stil rondom de band, maar sinds vorig jaar hebben ze met nieuwe zanger Steven Kok weer vers vlees in de kuip. Muzikaal spelen ze een soort thrash metal met snelle gitaarriffs en harde kicks, waarbij soms het tempo omlaag wordt gegooid voor een stukje sludge of stoner. Het is een lekker simpele formule waar de band goed mee uit de voeten kan.

Verder is er muziek van Arch Enemy, Dead City Ruins en Serious Black.

Een van de nieuwe nummers op Serious Black’s aankomende studioalbum ‘Vengeance Is Mine’ heet ‘Album Of Our Life’ en slaat in meerdere opzichten de spijker op de kop. Enerzijds is de internationale powermetalband rond bassist en oprichter Mario Lochert erin geslaagd om wat waarschijnlijk het krachtigste en meest tot de verbeelding sprekende werk uit zijn carrière tot nu toe is, met tal van geweldige gitaarriffs, groovende ritmes en anthemische melodieën. Aan de andere kant wagen de teksten van het album zich in gebieden die voorheen niet in kaart waren gebracht door de band. Lochert: “Deze keer heb ik meer inzicht gegeven in mijn emoties en privéleven dan ooit tevoren, d.w.z. in hoe ik denk, hoe ik me voel, hoe ik ben, en hoe moeilijk het kan zijn om een band draaiende te houden als je zelf niet goed. De teksten op ‘Vengeance Is Mine’ weerspiegelen de afgelopen vier of vijf jaar. Dit heeft natuurlijk een impact gehad op de songwriting, die nog intenser en emotioneler is geworden.”

Ook heb ik muziek van Iron Maiden, Picture en zoals beloofd nog een keer Zonazero.

Zonazero werd opgericht in Vigo in het jaar 2000, in 2002 gaven ze hun eerste concert in Hangar 77 Vigo, van vanaf daar begonnen we onze tour door Galicië en deelden we het podium met bands als Barón Rojo, Os Suaves enz… in 2007 ontving hij de prijs voor beste direct bij Maketon EstrellaGalicia. Op dat moment hebben we een pauze van vijf jaar genomen vanwege een zeer ernstig ongeval dat had onze voormalige zanger Cesar, die op het punt stond te overlijden door een motorongeluk, en daarin moment dat we het album “La Ira de los Mansos” hebben gecomponeerd, uitgegeven door Maldito Records, geproduceerd door Zoilo Unreal en José Barros, ex-zanger van de band Dismal, Absorbed en huidige zanger van Enki. In maart 2020, David Rollano, voormalig zanger van El Cubo, een metalband uit Porriño, frisse lucht geven aan de band met verschillende teksten en melodieën, maar de essentie van ZonaZero. Tijdens de opsluiting hebben we gerepeteerd en voorbereid wat ons volgende album zal worden waarvan we al onze eerste en tweede single hebben uitgebracht, “Que se pare el Mundo” en “Biodramina”.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*