do.31 mrt.- Razende Roeland raast op snelheid door de te komen sneeuw!

Razende Roeland raast op snelheid door de te komen sneeuw!

Als de voorspelling klopt zal donderdag er sneeuw vallen, leuk en gezellig. Dan heb je nog meer goede redenen om je Metal vitamine tot je te nemen via Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Deze uitzending gaan we van wat poprock via de onvervalste heavy metal naar uiteindelijke grunge.

De opening is voor de solo single van Floor Jansen en zij laat het aan ons luisteraars om te beoordelen waar het onder valt. Fire zullen we nodig zijn om warm te blijven in de koude periode die voorspelt is.

Verder heb ik telefonisch contact met Rick van Heuzen over het project RVH.

Sommige bands en muzikanten kwamen volledig tot stilstand tijdens de pandemie. Maar niet Rick van Heuzen. Deze multi-instrumentalist en zanger kon niet stilzitten en liep over van de muzikale ideeën. Om een lang verhaal kort te maken: in de zomer van 2021 werd het RVH Project geboren. Aanvankelijk begon Rick van Heuzen aan een solo-album, maar toen hij de krachten bundelde met Orion Roos en Gerry de Graaf op gitaar en drums kwam daar verandering in. Hoewel alle nummers al door Rick waren geschreven, ontwikkelden ze zich tijdens de repetities ter voorbereiding op de eigenlijke opname tot nieuwe hoogten. In het najaar van 2021 doken ze de studio in en begonnen ze met het opnemen van het album Enter the Machine. Met sessiemuzikanten Hans Voerman op keyboards en Martin Verdonk op percussie en gastoptredens van Gerald Vos op keyboards en Stanley Medema op saxofoon lukte het allemaal en eind januari 2022 was het album klaar. Hoewel het merendeel van de muzikanten hun roots hebben in hardrock en heavy metal, is de stijl van het album een mooie mix van rock/pop met invloeden uit de jaren 80. Een zeer veelzijdig album dat je misschien zal verbazen. Enter the Machine wordt uitgebracht op 22 april 2022.

Daarnaast is er muziek van Hardland, Vandale en Celtic Hills.

CELTIC HILLS werd opgericht in 2010, maar pas in 2020 tekenen ze een platencontract bij Elevate Records waarmee ze in 2020 het album “Blood over Intents” en de EP “Schrage Musik” uitbrengen. Beide werken hebben uitstekende recensies gekregen over de hele wereld en de video’s van deze twee werken hebben alle verwachtingen overtroffen. In 2021 besloot de band terug te keren naar de studio om het nieuwe album “Mystai Keltoy” op te nemen, geproduceerd en opgenomen door Michele Guaitoli, zanger van Temperance, Vision of Atlantis en Era. De teksten van het album zijn nog steeds geïnspireerd door de geschiedenis van de bevolking die het gebied van het huidige Carnia en Friuli bewoonde, maar gezien vanuit een ander perspectief, een stem geven aan de legendes (of realiteit?) Die zich voorstellen dat kolonisatie door oude buitenaardse bevolkingsgroepen . Het album heeft een goed kritisch en publiek succes. Gesterkt door dit succes besluit de band de samenwerking met Michele Guaitoli te bevestigen en gaat eind dit jaar de studio in om het nieuwe album Huldufolk op te nemen, dat in april 2022 zal uitkomen. Huldufolk ziet een verschuiving in de klanken van Celtic Hills naar een melodieuze power metal, zonder echter de krachtige klanken te ontkennen die hen vanaf het begin hebben onderscheiden. Ook in dit album spreken de teksten van verhalen die verband houden met het grondgebied van de band, namelijk Friuli en het noordoosten van Italië. De eerste single op het album is “After The Earthquake”, gewijd aan de wederopbouw die plaatsvond in Friuli na de verwoestende aardbeving van 1976.

Als de tijd het toelaat zal er nog muziek zijn van Dagoba, Bomber, Anvil en Foo Fighters.

De laatste band zal ik zeker draaien, dit in verband met het overlijden van de drummer Taylor Hawkins afgelopen zaterdag.

Dus er is genoeg reden om weer een uurtje heerlijk voor de radio, laptop of speaker te gaan zitten en te genieten van mooie rock.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*