Do.5 mei – Razende Roeland draait deze week Razende Roeland (geen carrière switch)

Razende Roeland draait deze week Razende Roeland (geen carrière switch)

Het is weer donderdagavond en op deze bevrijdingsdag staan ook weer je metal vitamine klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Er is vanavond veel en lekkere muziek uit alle hoeken van de metal. Er is zelfs een primeur deze avond.

De uitzending wordt geopend door de Duitse band Lord of the Lost.

Lord of the Lost is een Duitse gothic metal band uit Hamburg. De band werd gevormd door zanger en frontman Chris Harms.

Verder is er muziek uit Spanje met Prima Nocte en Kamikazes.

Kamikazes, Carabanchelero Rock, die op basis van inspanning en opoffering groeit en zijn verdiende plaats verdient in de meeste rock- en punkscene. Zijn mix is een basis van veel energie, goede vibes, intimiteit en teksten die direct bij de mensen op straat komen.

Dan is er even een moment voor wat steviger werk van Burden called god en Razende Roeland.

De band Razende Roeland komt uit Leiden, zij maakten Trash metal en voor zover de bronnen weer geven zijn er twee demo’s gemaakt, een mini LP die luistert naar de band naam en en een live dvd en cd. Het nummer wat ik ga draaien van deze band stamt uit 1987 van de demo Gosh en is nog steeds actueel.

Na deze stevige muziek komen we weer in wat rustiger vaarwater met Motive Black, Surrecturus en Restless.

Restless is een melodieuze hardrockformatie uit Drachten, Friesland. De band bestond van 1987 tot 1995 in verschillende formaties. RESTLESS bracht in die jaren vier demo’s uit waarvan de eerste twee het meest succesvol waren. Deze twee demo’s werden beide uitgebracht in 1988, wat het meest succesvolle jaar van de band was. De band won zelfs de tweede prijs in de ‘De kleine prijs van Sneek’ en RESTLESS speelde op de allereerste editie van het Wâldrock-festival in 1988, dat later een van de grootste festivals in Nederland is geworden. De eerste demo werd gekozen als ‘Demo Of The Week’ op het nationale radioprogramma ‘Vara’s Vuurwerk’ De twee andere demo’s kregen ook goede recensies, maar de band had het moeilijk, toen in deze periode heavy metal en hardrock bijna dood waren. Dit betekende uiteindelijk het einde voor de band, wat resulteerde in de splitsing van de band.

Begin 2018 werden de heren benaderd door “Willem Wâldpyk” om een optreden te verzorgen tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2018, ter gelegenheid van de Waldrock 2018 reünie. Een dag eerder zijn ze ook te gast in het programma Noardewyn live van Omrop Fryslân. Ter gelegenheid van dit programma wordt er een nieuw nummer gepresenteerd “Hjoed as Juster” een Friestalig hardrock-nummer. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds dit laatste optreden is de band weer “still alive”, er wordt wekelijks gewerkt aan nieuwe (eigen) songs en een nieuwe cd is in wording. De huidige line-up met leden van het eerste uur, en meer dan 100 jaar “metal” ervaring: Ino Frankes(drums), Robby de Vries (gitaar), “J.S.” Veenstra (bas) en Hans Kuypers (zang), laatst genoemde vervangt de in 2010 overleden zanger Luitzen Boelens.

En daarna is er nog ruimte voor een vooruitblik op de uitzending van volgende week waar Sad Iron in centraal staat.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*