Do. 6 jan. – Razende Roeland raast 2022 binnen!

Op deze eerste donderdag van 2022 is er ook tijd voor de Metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Tussen 21.00 en 22.00 uur zal ik weer de leukste en best metal draaien uit Friesland, Nederland en de rest van de wereld. Natuurlijk wens ik alle luisteraars en lezers van mijn berichten een gelukkig, gezond en muzikaal 2022 toe. Je kan reageren tijdens de uitzending via de whatsapp van Omroep RSH op nummer 06-42456692.

De opening wordt verzorgd door Vortex. Vortex is een hardrock/heavy metal formatie uit Groningen. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale is Vortex een van de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal.

Verder heeft de band Endeavour eind vorig jaar een nieuwe single uitgebracht en dat reden genoeg om iemand van de band eens te bellen en vragen te stellen over de single, de band en eventuele LP.

Er is ook muziek van Methusalem, Martyr en het Grutte Pier Project feat. Carla DeBruine.

Op 28 oktober 2020, is het 500 jaar geleden dat Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier overleed. Momenteel wordt er gewerkt aan een film die de komende jaren vormgegeven zal worden. Grutte’ Pier Gerfols Donia (1480-1520) was een vrijheidsstrijder die vocht tegen de graven van Holland toen zij besloten om Friesland te willen overnemen. De boer was een reusachtige man die beschikte over bovenmenselijke kracht. Nadat een leger zijn vrouw doodde, ging Pier ten strijde tegen de gouverneur van Friesland, die hij als bezetter zag. Hij richtte zijn eigen leger op dat op de Zuiderzee Hollandse schepen begon te plunderen.
Daar is ie dan! Het vervolg van ‘Skriem om my’ (nr. 11 in de Fryske Top 100) Het dreamteam Nico Outhuijse/Steven De Jong, en Carla De Bruine hebben een nieuwe track gemaakt genaamd ‘Fleane yn ’e Loft’. Voor het ‘Grutte Pierproject’ liet Steven zijn oog vallen op een nummer van Howard Blake (Walking in the air). Nico heeft wederom een prachtige mix gemaakt. Het idee werd geboren om een compleet Fries album uit te brengen als de eerste film volgend jaar in release gaat. Grutte Pierproject (GPP) bestaat naast de film uit diverse spin offs. Grutte Pierproject is een triologie film/serie/musical/muziek/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520) Het is op de releasedatum van deze single – 28 Oktober 2021 – precies 501 jaar geleden dat Pier overleed in Sneek en werd begraven onder de Martinikerk aldaar. Fleane yn ’e Loft gaat over de vriendschap en liefde tussen mensen, jong en oud met eenzelfde gevoel voor vrijheid en onafhankelijkheid – “Ik hâld dy stevich fêst, wy sweve oer it strân, sa fry, Ik hingje tsjin dy oan, it jout my djippe rêst”-.

We sluiten af met Nightwish gewoon omdat het kan.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*