Do. 7 april – Razende Roeland gaat weer volle bak tegen de wind in!

Razende Roeland gaat weer volle bak tegen de wind in!

Het is donderdagavond 21.00 uur en je radio staat op Omroep RSH of Radio Eenhoorn, je kan je laptop of pc op de site van één van beide omroepen zetten en dan mee luisteren of kijken. Je metal vitamine staan weer klaar. Tijdens de uitzending kan je ook nog een bericht achterlaten in de app via 0642456692 om te laten weten wat je ervan vind.

Deze uitzending open ik met de band Stoned at Pompeii om deze band is gevraagd door een Spaanse luisteraar.

Stoned at Pompeii werd opgericht op het moment dat vier gevestigde muzikanten besloten om samen te komen om hun gevarieerde invloeden samenvoegen waardoor dit hun hoofdproject wordt. Met een uitgebreide muzikale carrière van jongs af aan hebben de leden van Stoned at Pompeii uitgebreide ervaring op podia in heel Europa, erin geslaagd om professionele muzikanten te zijn in de Geschenk. Afkomstig uit VIGO (Pontevedra) strijden ze in verschillende formaties zoals (A Roda, Moon Cresta, MITIC El Espectáculo) en hebben samengewerkt met talloze artiesten zoals (Broken Peach, Aphonnic, El Gran Wyoming & Los Insolventes, Michael Legend Musical en een lange enz.) In 2013 brachten ze hun eerste single “Heels Are Made to Be Broken” uit, N#1 op Myspace Spain en #3 op Myspace UK Dit gaf aanleiding tot een rondreis door Engeland die geweldig werd ontvangen en de nominatie voor “Best Direct” bij de Maketon Estrella Galicia/Cadena Ser-muziekprijzen, weggevend naar zijn eerste EP in digitaal formaat. Naast deze en andere precedenten was de anticipatie voorafgaand aan de release van zijn album ‘ANCROIDAL’ (Warner Muziek) nam toe door verschillende factoren: het succes in de crowdfunding van het album, het op tijd krijgen record (verdubbeling van het aanvankelijk benodigde bedrag). Tegelijkertijd werden ze geselecteerd rechtstreeks door de jury van Hard Rock Cafe USA voor de finale van de prestigieuze internationale competitie Hard Rock Rising begin 2017. Dit zijn enkele van de eerdere “mijlpalen” waarna de multinational Warner Music is geïnteresseerd in hen om hun huidige platencontract te tekenen.

Door een luisteraar werd ik gewezen op de band Deftones, mij helaas op dat moment onbekend, maar inmiddels niet meer en we gaan er iets van draaien.

Deftones is een Amerikaanse rockband uit Sacramento, Californië, die werd opgericht in 1988. De band bestaat uit Chino Moreno(zang en gitaar), Stephen Carpenter(leadgitaar), Abe Cunningham(drums en percussie), Frank Delgado(keyboards en draaitafels) en Sergio Vega (basgitaar).
Deftones wordt gezien als een van de grondleggers van nu metal maar distantieerde zich in de loop der jaren van het genre door zijn muziek verder te ontwikkelen tot een experimentele en veelzijdige sound waarin heavy riffs en screams samengaan met intense zang- en gitaarmelodieën, synthesizers en samples. Muziekcritici hebben de band omschreven als een van de meest vernieuwende rockbands van de afgelopen twintig jaar.
De band heeft tot op heden acht studioalbums uitgebracht, waarvan drie bekroond zijn met platina (Adrenaline, Around the Fur en White Pony) en een met goud (Deftones). Deftones’ meest recente album Ohms kwam uit in september 2020.
Verder is er muziek van Def Leppard, Slender Pale en Outshine.
De Zweedse goth rock/metal band Outshine zal in mei 2022 hun vijfde full-length “The Awakening” presenteren via Rockshots Records. Het album volgt hun vier eerdere LP’s sinds het begin in 2007. Met een visioen van duisternis en melancholie in een visueel landschap, gaat hun aanstaande album helemaal over wat er in de wereld is gebeurd tijdens pandemische tijden. Maandag deelde de band hun videoclip voor de tweede single van het album, “Our Misery”. Vergelijkbaar met hun eerste single “It’s All Lies”, behalve dat dit nummer meer gaat over “onze” ellende, onze pest. “Het nummer gaat over de laatste jaren onder Covid toen een totalitaire beweging zich als een lopend vuurtje verspreidde. Alle leugens, de bevooroordeelde mainstream media die angst verspreiden en verhalen opdringen die mensen nog verder verdelen. Maar het punt is dat dit niet hun ellende is, hun greif. Het is ieders ellende, “onze ellende”, onze plaag. We denken dat het iemand anders probleem is en zolang ik me eraan houd komt alles goed. Maar dat is niet de manier, we zitten er allemaal samen in. Wij moeten niet luisteren naar de verdeeldheid zaaiende mainstream media, elites of wakkere mentaliteit die probeert mensen te verdelen en “zondebokken” af te schilderen, terwijl het de elites en gekochte media zijn die de echte plaag zijn. Het is onze ellende en we moeten ons verenigen, we moeten onze medemens verlichten om te evolueren en uit deze beweging te komen”, zegt band oprichter, gitarist en zanger Jimmy Boman.

En natuurlijk is er muziek van Nederlandse bodem met Dangerous times for the Dead en Slavantas

Slavantas wordt opgericht in het voorjaar van 2007, wanneer een paar vrienden het idee krijgen om een band te beginnen. In eerste instantie om met plezier wat muziek te maken. Wanneer sommige nummers vorm beginnen te krijgen, denken ze aan meer dan alleen plezier spelen. Op 6 september 2008 organiseert Slavantas haar eigen festival in Maastricht (oude muziekgieterij). Na dit succesvolle 1e optreden volgen er nog meerdere optredens. Na een aantal keer wisselen van bandlid valt de band in 2012 uit elkaar. Heel lang gebeurt er niets totdat de zanger besluit op zoek te gaan naar muzikanten die Slavantas weer tot leven willen brengen. Na een gesprek met een van de oud-gitaristen wordt besloten er voor te gaan en in het voorjaar van 2019 zal er een nieuwe start worden gemaakt met nieuwe leden om opnieuw op te starten, en Heavy Metal terug te geven aan Maastricht en de rest van onze Provence. Slavantas is klaar voor de volgende ronde met een nieuwe aankomst aan de horizon.

Daarnaast draai ik ook nog wat van de twee oudste metalbands van ons land en ik mocht van beide bands leden ontmoeten. Vortex en Martyr zijn begrippen in de scene die deze avond op de radio niet mogen ontbreken.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*