Do. 7 juli – Razende Roeland raast lekker richting Tall Ships.

Razende Roeland raast lekker richting Tall Ships.

Nog een goede week voor dat een leuk evenement begint in Harlingen, nee ik ga jullie geen metal vitamine met een schip laten horen. De donderdagavond zullen we wel afsluiten met heerlijke metal vanuit alle windstreken bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn vanaf 21.00 uur in de ether en via internet.

De uitzending wordt geopend door Ron Coolen. Wie Ron Coolen is? Geen idee! De Nederlander heeft weliswaar enkele bands achter zijn naam staan (o.a. Razor en AC/DShe), maar bekend zou ik de multi-instrumentalist niet willen noemen. Toch heeft deze (nog) onbekende Nederlander een soloalbum opgenomen waarbij hij de hulp van enkele bekendere namen uit de rock- en metal wereld heeft gekregen. De bekendste naam die Coolen heeft weten te strikken voor zijn project is ongetwijfeld George Lynch, bekend van Lynch Mob en natuurlijk Dokken. De gastmuzikanten zorgen voornamelijk voor de zangpartijen en de gitaarsolo’s, al het overige is door Coolen zelf ingespeeld en het moet gezegd dat hij dat uitstekend gedaan heeft. Muzikaal gezien kan dit album zo mee met de betere albums in het melodieuze hardrock segment. Het doet niks onder voor albums van bands als Whitesnake, Dokken of een willekeurige band van het Frontiers label. De composities zitten goed in elkaar en het vakmanschap klikt door in alle vezels van dit album. Dat er bijna elk nummer een andere gitarist staat te soleren merk je nagenoeg als luisteraar niet.

Verder gaan we lekker naar muziek luisteren van onder andere Lion’s Share, Dynazty en Brymir.

Brymir is een Finse melodieuze death metal / symfonische metalband uit Helsinki, opgericht in 2006. In 2011 brachten ze hun debuut album “Bring Fire to the Sun uit, waarbij folk metal werd gecombineerd met death metal invloeden. Op 26 augustus van dit jaar komt hun vierde album Vioces in the Sky uit.

Daarnaast zal er muziek zijn van Thundermother, Slender Pale en Edenbridge.

Edenbridge is een symfonische prog/metalband uit Oostenrijk die in één adem genoemd wordt met bands als Nightwish en Within Temptation. Edenbridge heeft eveneens veel weg van bands als Karnataka en Mostly Autumn. De band, opgericht in 1998, heeft tot nu toe tien studioalbums uitgebracht. Op 26 augustus 2022 brengen ze hun elfde studioalbum getiteld Shangri-La uit.

De afsluiter van de avond is weer van Nederlandse bodem en is van de band Hammerhawk.

Hammerhawk is een metalband uit Beverwijk. Het geluid ontwikkelt zich van melodieuze metal met Motörhead Invloeden tot thrash metal. Pas in 1990 verschijnt het debuutalbum Welcome Home, We Expected You. Bandleden van Hammerhawk duiken op in bands als Goddess Of Desire, Defender, Gutwrench en The Flying Embryo’s. Hammerhawk wordt in 1982 in Beverwijk opgericht door de uit Australië afkomstige vocalist/bassist Thijs ‘Maniac’ Bruijns (ex-Blitzrock) en drummer Ray van Wijngaarden (ex-Cold Gin), aangevuld met gitaristen Bart van Rixel en Alex van Die. De eerste demo laat een melodieuze variant horen op de Britse heavy metalband Motörhead. De bekendheid van de band groeit door optredens als voorprogramma van bands als Bodine, Vandale en Highway Chile. In 1984 verschijnt het vier nummers tellende mini album Breaks Loose. De plaat wordt niet opgepikt door een grote platenmaatschappij.  In 2002: Voor de fans verschijnt een jubileum-cd waarop bevriende bands een nummer spelen van Hammerhawk, met bijdragen van o.a. Destroyer 666, Roadkill, Scavenger, Vortex, Goddess Of Desire en The Flying Embryo’s. Tijdens A Tribute To Hammerhawk, in april in het Witte Theater te IJmuiden, treedt Thijs Bruijns in het huwelijk met bandmanager Jolanda van Vliet. De band werkt aan een volgend album met tracks als Madman’s Mind, Welcome To Death en Never Give Up. In 2003 houdt de band op te bestaan en in 2010 overlijdt op 28 augustus op 49-jarige leeftijd bassist, zanger en medeoprichter Thijs Bruijns.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*