Do. 9 dec. – Razende Roeland

Razende Roeland raast samen met Ytnze Bosma op vinyl.

Donderdagavond 21.00 uur en je bent er weer klaar voor hoop ik, want de metal staat weer klaar om door de ether te knallen bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Zoals de laatste jaren wel eens vaker is vanavond Radio Eenhoorn coryfee Yntze Bosma te gast en hij neemt wat lp’s mee waar op “oudere rock” staat. Wil je tijdens de uitzending reageren dan kan dat via de app op nummer 06-42456692.

Er is ook ruimte voor nieuwe muziek en een praatje met twee leden van de band Manora, zijn brachten eind oktober hun langspeelplaat uit en daar draai ik twee nummers van en zij vertellen over de band en de lp.

De openingsplaat is voor Nightwish om alvast in de symphonische metal te komen.

Nightwish is een Finse metalband, gevormd in juli 1996 te Kitee (Finland) en opgericht door Tuomas Holopainen. De band maakt naar eigen zeggen “symfonische heavy metal”, de muziek wordt vaak tot de “gothic metal” gerekend. Op 9 oktober 2013 maakte de band bekend dat Floor Jansen en Troy Donockley als vaste bandleden bij Nightwish zullen blijven. Wegens gezondheidsredenen zal in plaats van Jukka Nevalainen, Kai Hahto de drummer zijn bij het nieuwe album. Op 12 januari 2021 maakte Marco Hietala bekend voor onbepaalde tijd uit Nightwish te vertrekken. Voor de Human.:II: Nature. wereldtournee werd Wintersun-bassist Jukka Koskinen aangetrokken als de tijdelijke vervanger voor Hietala. Zijn zangpartijen werden verdeeld onder Floor Jansen en Troy Donockley. In mei 2021 speelde de band een tweetal virtuele concerten in taveerne The Islanders Arms. De eerste show werd door ruim 150.000 fans bekeken. Tijdens deze virtuele concerten (als gevolg van de COVID-19 lockdown) werden voor het eerst nummers van Human.:II: Nature. live gespeeld.

Daarnaast zal er muziek zijn van Deep Purple en Kiss.

Kiss (vaak gestileerd als KISS) is een shockrock/hardrockband die in thuisland de Verenigde Staten tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hits I Was Made for Lovin’ You en Sure Know Something uit 1979. In 2019 kondigde de band het laatste optreden van zijn tournee “End of the Road” aan, die was begonnen op 31 januari 2019 in de Rogers Arena in Vancouver, Canada en is bedoeld als afscheidstournee. Dat zou op 17 juli 2021 in New York hebben moeten plaatsvinden, de stad waar de groep vandaan komt. Door de coronacrisis is het vervolg van de tournee uitgesteld. Tot nu toe heeft Kiss nog steeds invloed op de huidige rockbands, daar velen opgegroeid zijn met de muziek van Kiss. Artiesten als Anthrax, Lenny Kravitz en anderen hebben zelfs een album opgenomen met enkel Kisscovers, getiteld KISS My Ass.

Er is vast dan ook nog tijd voor Uriah Heep en Black Sabbath.
Black Sabbath was een Britse band uit Birmingham die door velen beschouwd wordt als de eerste metalband. De band maakte in de loop der jaren verschillende veranderingen in de samenstelling door, waarin alleen gitarist Tony Iommi een constante bleef. De heeft bestaan van 1969 tot en met 2017, met enkele onderbrekingen.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*