Do.9 juni – Razende Roeland raast met een beetje nieuw en oud weer op snelheid.

Razende Roeland raast met een beetje nieuw en oud weer op snelheid.

Donderdagavond 21.00 uur en weer staan jou metal vitamine klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. We gaan proberen er geen praat show van te maken maar we hebben twee gasten deze uitzending.

Eerst gaan we bellen met Aeilko Venema van Hardland. Ja deze band heeft eind mei een dijk van een nieuwe plaat uitgebracht. Come back and Stay is een nummer wat we kennen van als een popsong uit de jaren tachtig van Paul Young. De band heeft ervoor gekozen om een bekende 80s mega pop hit nieuw leven in te blazen. En hoe!!  Waar Paul Young’s versie nog funky bassloopjes had en een heel poppy en dansbaar karakter, daar koos HARDLAND ervoor om het nummer totaal anders te benaderen.  Het nummer werd volledig geherarrangeerd door Aeilko Venema en gemixt door het Dick Kok, die de track nog meer ballen heeft weten mee te geven! Aansluitend, als vanzelfsprekend, ook weer gemasterd in Abbey Road Londen door de legendarische engineer Sean Magee!

Na dat we heerlijk hebben genoten van Aeilko en companen gaan we door met muziek van Alestrom deze band zal op Into the Grave staan dit jaar en we bellen met Paul van Berlo één van organisatoren van dit festival, waar we door vorige keer geen contact kregen zal het deze keer wel lukken.

Paul zal wat vertellen over het festival zoals we het nu kennen en misschien blikt ie nog terug op Waldrock.

Ook op Into the Grave en wel op de zaterdag zal het Heidevolk optreden.

Heidevolk is een Nederlandstalige folk-/ Vikingmetalband. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Al hun liederen zijn voorzien van Nederlandse teksten, met uitzondering van zeven nummers: Vulgaris Magistralis, wat een cover is van Normaal en in het Achterhoeks wordt gezongen, en Vinland, Immigrant Song, In the Dutch Mountains, Rebel Yell, A Wolf in my Heart en The Alliance, die in het Engels worden gezongen, hoewel er van  A Wolf in my Heart ook een Nederlandstalige versie is uitgebracht. Folk- en Vikingmetal wordt gemaakt door melodische folkmuziek te combineren met twee heldere zangstemmen. Bij een aantal nummers gebruikt Heidevolk traditionele folkinstrumenten zoals de viool. Kenmerkend voor hun optredens is de decoratie van het podium met zwaarden en schilden om het Vikingelement van de band extra te benadrukken. Heidevolk zingt over diverse thema’s, waaronder koning Radboud, de natuur, en de god Wodan, al hebben de nummers vaak wel een band met Gelderland of aangrenzende streken.

Verder is er muziek van Raider, Horizon en Bring to Bear.

Bring to bear is een symfonische folkmetalband uit het Verenigd Koninkrijk, op een avontuur om metal met betekenis te maken en onderweg anderen te inspireren. Het idee kwam tot leven tijdens de lockdown in mei 2020 door oude vrienden en bandleden Hristo Nikolov en Ian Tarboton. Ze stelden snel hun eerste materiaal samen en begonnen de clan uit te breiden. Eén voor één kwam de band bij elkaar, elk met hetzelfde verlangen en een unieke reeks vaardigheden en verhalen. Bring to Bear combineert de etherische tonen van zanger Izabela Smyt met het harde gegrom van keyboard-accordeonist Ian Tarboton, met de rauwe kracht van drummer Simon Jones als ruggengraat voor een solide metalpack bestaande uit gitaristen Hristo Nikolov en Nik Rotas, en bassist Richard Ridder. Gitaren wisselen tussen lead en ritme, vaak spelend met accordeon, om sterke melodieën te creëren en volop mogelijkheden om te headbangen. Bring to Bear zoekt authenticiteit en betekenis door middel van muziek die een gevoel van avontuur, ontdekking en moed geeft. Ze houden van het avontuur om hun dromen na te jagen en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Voor Bring to Bear is dit de muziek, maar waartoe zal hun muziek je inspireren? De debuut-EP, Light and Shadow, bevat drie nummers en werd uitgebracht op 8 oktober 2021. Hierop volgden twee singles – Rising Tide, uitgebracht op 4 maart 2022, en Time to Burn, uitgebracht op 27 mei 2022.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*