Donderdag 1 juni – Razende Roeland raast kalm en gestaag.

Razende Roeland raast kalm en gestaag.

Jouw metal vitamine staan weer klaar vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze week gaan we van symfonische metal naar trash naar old schoolmetal. Ook gaan we de hele planeet over.

De opening is voor The Dark Side of the Moon. The Dark Side Of The Moon is een Zwitsers-Duitse symfonische metalband. De band werd in 2021 opgericht door Melissa Bonny van Ad Infinitum, Hans Platz en Jenny Diehl van Feuerschwanz, en Morten Løwe Sørensen van Amaranthe. Rusanda Panfili is op een aantal nummers als gast muzikante te horen. Opvallend aan de band is dat Diehl de harp bespeelt, een voor symfonische metalbands ongebruikelijk instrument.  Het fantastische moderne metal kwartet THE DARK SIDE OF THE MOON heeft het tweede originele nummer van hun catalogus tot nu toe onthuld , het prachtige “New Horizons” , net op tijd voor de release van hun betoverende debuutalbum, Metamorphosis , op 12 mei 2023 . Bovendien sluit de release van het nummer aan bij de eerste liveshow van de band ooit, ter ondersteuning van Feuerschwanz en Warkings.

Verder is er muziek van Within Temptation, Delain en Mano de Piera.

Mano de Piedra wordt eind 2016 opgericht met muzikanten van gerenommeerde Galicische bands als Supa Scoopa, Sem Resposta, N.O.T. of Carcomedhi die samenkomen in een amalgaam van de meest uiteenlopende invloeden: stoner, hardcore, metal, hardrock, crust..

Verder is er muziek van Delain, Coastwise, Relentless en Sirena.

Coastwise is zo’n vlam, het energieke hardrock geluid brandt!!  Een hardrockband uit Portugal, opgericht in 2020. Met invloeden van legendarische Hard n’ Heavy-bands wil de groep alles verbranden met de Rock Revival.Het vuur van Hard Rock brandt sterk in onze borst, en nu zal het ook in je gedachten zijn met Coastwise. Met hun single “Waking Nightmare”, van hun aankomende debuutalbum “Hard Rock Is Back”, effenen ze de weg voor een nieuwe generatie hardrock liefhebbers. Het is onmogelijk om te luisteren en niet verslaafd te raken!

Symfonische metal eenheid SIRENIA uit Noorwegen, het internationale viertal onder leiding van meesterbrein Morten Veland heeft hun 11e album, 1977 , op 26 mei 2023 uitgebracht. De betoverende album opener “Deadlight” is gevangen in de magie van 80’s sonics. De wereld van soulvolle viool en fragiele pianolijnen bouwt een betoverende, energieke sfeer op die wordt onderstreept door de indrukwekkende stem van multi-getalenteerde mezzosopraan zangeres Emmanuelle Zoldan. De internationale band neemt de luisteraar mee naar een retro auditieve speelhal die teruggrijpt op de tijd dat groovy synthwave-melodieën de muziekwereld domineerden. “Deadlight” wordt gevolgd door het snelle “Wintry Heart” , dat een bitterzoete smaak geeft van vroege 90’s vibes en brullende gitaren.

Daarnaast is er nog muziek van Raven, Queen of Spades, Burning Witches (waar ik onlangs de zangeres nog even van sprak) en Ex Libris.

Ex Libris is een Nederlandse symfonische metalband uit Boxtel. De leadzangeres van de band is Dianne van Giersbergen. De creatie van hun derde volledige album is een reis die begon in juni 2018 met de lancering van een succesvolle crowdfunding campagne waarin ze werden gesteund door fans van over de hele wereld! Onze reis is vastgelegd door middel van studio documentaires en vlogs en de release van “ANN” heeft geresulteerd in niet één, maar drie officiële video’s !
Het verhaal achter “ANN” is dat van 3 verschillende historische vrouwen, die via 3 hoofdstukken naar je toe komen. Al deze vrouwen hebben een gruwelijk verhaal te vertellen en zijn gebonden aan dezelfde naam “ANN”: Hoofdstuk 1: Anne Boleyn, Hoofdstuk 2: Anastasia Romanova en Hoofdstuk 3: Anne Frank.

Dus weer een uitzending waarin veel facetten van metal aanbod komen. Heb je verder suggesties of speel je in een band die heerlijke metal, hardrock speelt mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*