Donderdag 10 maart ’22 – Razende Roeland raast weer eens op volle toeren.

Razende Roeland raast weer eens op volle toeren.

Het is weer tijd voor een donderdagavond met metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn, waarbij het tempo gedurende de uitzending wordt opgevoerd. Je kan weer reageren tijdens de uitzending tussen 21.00 en 22.00 uur via whatsapp 06-42456692.

De opening is voor Bring to Bear met nieuwste single Rise Tide. Bring to Bear is een UK Symphonic Folk Metal Clan op avontuur en speelt hun favoriete Folk Melodeath-stijlen doordrenkt met symfonische invloeden.

Dangerous times for the Dead, is één van de productiefste bands van dit moment, onlangs bracht de band de single Scuttlers uit en nu is de opvolger ook al klaar. Zanger Bjørn Ciggar zal telefonisch het een en ander vertellen over de single As the Iron Curtain Falls. Daarnaast zal ik mijn favoriet van de band ook nog laten horen.

Verder is er muziek van onder andere Dagoba en Serious Black.

Serious Black is een internationale powermetalband opgericht in januari 2014. Je leden staan aan de kant of zijn al eerder succesvol geweest in andere bands. De naam van de band is afgeleid van de naam van de tovenaar Sirius Zwarts uit de Harry Potter boekenreeks. De spelling is gewijzigd om inbreuk op merkrechten te voorkomen.

Daar gaan we nog even goed gas geven met muziek van Arch Enemy en Crypta.

Braziliaans/Nederlandse death metal firestarters Crypta dropte met Echoes Of The Soul een van de langverwachte metaldebuten van 2021, en bereikte vervolgens de Duitse albumcharts op #55, de US Current Hard Music Albums-hitlijst op #15 en de Canadese Hard Music Albums-hitlijst op #13, onder andere en kreeg veel bijval van zowel de media als de fans. Nu is de hoogspanningseenheid verheugd om een officiële heruitgave van het album aan te kondigen, gebundeld met een zeer speciale bonus 7-inch, die op 1 april 2022 verschijnt via Napalm Records. Deze vlijmscherpe traktatie bevat het gloednieuwe nummer “I Resign”, een verloren bonusnummer van de debuutsessies, evenals een keiharde liveversie van “Shadow Within”, een nummer dat te vinden is op Echoes Of The Soul. Dit is de perfecte gelegenheid om fans iets speciaals te schenken, nadat Crypta eerder dit jaar gedwongen was hun Europese tournee uit te stellen vanwege de aanhoudende pandemie. Samen met een losbandige nieuwe officiële video, begint het nummer “I Resign” als een allesvernietigende sloopkogel en toont een ander demonisch facet van de vier-vrouwelijke kracht van woede.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*