Donderdag 2 febr. – Razende Roeland laat zich verrassen door Stoflik Omskot.

Razende Roeland laat zich verrassen door Stoflik Omskot.

Om 21.00 op de donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze keer wordt het een kleine verrassingsshow. Stoflik Omskot komt langs en we maken kennis met hun muziek. BBQ bei de Buorfrou is onlangs in de Fryske Top 100 binnengekomen en dat is voor een Friestalige metal, punk en hardcore band best bijzonder. 2 leden van de band komen in de studio om kennis te maken.

De leden van de Stoflik Omskot hebben ook muziek aangedragen die hun weer heeft geïnspireerd. Onder andere komt er muziek voorbij van Acidez en Slaughter.

Slaughter nam de sound van acts als Venom, Slayer en vooral Hellhammer, voegde er een flinke scheut hardcore aan toe, en ging vervolgens in termen van de vervorming van het gitaargeluid, de vocalen en de teksten weer een stapje verder dan de voorgangers en tijdgenoten. In het kielzog van Possessed en het vroege werk van Death sloeg Slaughter een brug van thrash naar de karakteristieke death metal sound die eind jaren tachtig tot stand zou komen, al ontbreken echte grunts hier nog. Bij de Canadese formatie gaat het vooral om het creёren van een voor die tijd ultrazware sound. Slaughter bedient zich van eenvoudige riffs, die veelvuldig worden herhaald, en bewerkstelligt daarmee het effect van een met wisselende snelheid rijdende bulldozer die over je heen rolt.

De meeste metalfans zullen nog nooit van deze act hebben gehoord, of zullen deze Slaughter wellicht verwarren met de meer succesvolle, Amerikaanse glam rock band die dezelfde naam draagt. Indien je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van heavy metal, dan zul je de naam Slaughter echter geheid tegenkomen zodra je je verdiept in de totstandkoming van het death metal genre.

Verder hebben we muziek van S.O.D. en Sepultura.

Sepultura is een thrash-/groovemetalband die in 1984 werd opgericht in de Braziliaanse stad Belo Horizonte. De gebroeders Max en Igor Cavalera vormden de spil van de band. Slayer was een van de thrashmetalbands die hen heeft beïnvloed. De eerste drie platen werden uitgegeven door een Braziliaans platenlabel. De naam Sepultura betekent in het Portugees letterlijk: grafmonument.
Pas bij het verschijnen van hun vierde album, genaamd Arise, kreeg de band internationale erkenning. De band kreeg in de underground metalscene een cultstatus en groeide begin jaren 90 uit tot een van de populairste bands binnen het metalgenre. Bij elk album groeide de aanhang enorm. Het commerciële hoogtepunt werd bereikt na het verschijnen van het zesde album Roots. Hierna besloot zanger/oprichter Max de band te verlaten omdat de overige drie bandleden Max’ vrouw Gloria als manager ontsloegen.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*