Donderdag 22 juni – Razende Roeland raast weer en ontmoet Gilgamesj.

Razende Roeland raast weer en ontmoet Gilgamesj.

Na een weekje geen uitzending is het lekker om jullie weer te voorzien van metal vitamine op de donderdagavond vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze week is er weer lekker wat nieuw spul binnengekomen en ook nog eens van eigen bodem.

De opening is voor Wonink en Seton.

Wonink & Seton is een samenwerking tussen gitarist Marc Seton en zanger/producer Jacco Wonink. De band is gevestigd in Alkmaar,Nederland. Wonink & Seton hebben zojuist een nieuwe uitgebracht track, genaamd “Don’t Run Away” (Badmotor Records, 2023) Fans van het geluid van bands als Foreigner, Boston, Survivor, Nightranger of Journey zullen het moeten vinden, draaien zet het volume hoger en speel het tot het einde, want er is veel om van te genieten hier. Het nummer is ontstaan uit liefde voor dit soort bands. Zijn het geluid van de West Coast area, pakkend en gemaakt om gespeeld te worden luidt, op de uitgestrekte Amerikaanse snelwegen, met de autoruit wijd open. Elke toegewijde rocker met een hart voor melodie en high kwaliteitsrockmuziek zou het eens moeten proberen!

Er is nog muziek van Slender Pale en we gaan bellen met Frank van Gilgamesj.

Gilgamesj werd in 1975 opgericht in het Nederlandse Leerdam. Daarmee is het een van de oudste bands van Nederland.
Gilgamesj begon als een meer melodieuze band, maar al snel verlegden ze hun muzikale koers naar hardrock. Tijdens de jaren tachtig speelde de band veel optredens en had een zeer solide live-reputatie. Ze hadden zelfs hun eigen fanclub. De focus van Gilgamesj lag in die tijd altijd op hun liveoptredens, alleen of in het voorprogramma van bekende bands als Vandenberg, Helloise, Herman Brood en ook de Canadese Pat Travers Band.
Met die laatste traden ze zelfs op in Paradiso Amsterdam. In die periode werd ook het gebruik van keyboards definitief in de line-up geïntroduceerd.
Omdat de focus meer op live spelen lag, verscheen Gilgamesj vooral op samenwerkende LP’s en CD’s. De enige uitzondering was de bekende “Take One” EP uit 1984. in 1995 stopte de band en speelde een afscheidsconcert in Leerdam.
In 2009 besloten echter 3 leden van de oude line-up om de naam Gilgamesj weer te gebruiken, omdat ze voortdurend werden gevraagd om oude Gilgamesj-nummers te spelen. Tegelijkertijd ontstond het idee om een album te maken met de Gilgamesj-nummers die nog op de setlist stonden. Om de erfenis te behouden.
De opnames voor dat album, dat “Another Daybreak” heette, verwijzend naar een van de nummers op de “Take One” EP, begonnen in 2013 in de homestudio van een van de leden. Drums werden apart opgenomen in Den Haag en alle verdere opnames en mixen werden in 2022 afgerond.
In dat jaar werd “No Dust Records” benaderd, wat resulteerde in de aanstaande release van de “Another Daybreak” LP en CD op hun label. De plaat bevat nummers uit alle delen van de geschiedenis van de band, in de versies waarin ze live werden gespeeld in de huidige bezetting: Frank van Stijn (Leadvocals), Gerrie den Hartog (gitaar), Sylvester van Leeuwen (gitaar), Chris van Hoogdalem (keyboards), René Sterk (bas) en Rob Boshuijzen (drums).

Daarnaast is er muziek van Axis Mundi, Sad Iron, Cochambre en Rivalry.

Rivalry is een nieuwe Nederlandse Heavy Metal band uit Pijnacker. Ze bestaan uit (voormalige )leden van bekendere bands zoals Funeral Winds, Roadkill, Eardanger en Venator en zijn sinds kort een nieuwe band gevormd.

De laatste twee platen van de uitzending zijn van bekende en vertrouwde bands als Ron Coolen samen met Keith St. John en Hardland.

Heb je suggesties of speel je in een hardrock band die zeker de aandacht verdiend om op de radio te komen, mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*