Donderdag 27 juli – Razende Roeland raast in vakantietijd

Razende Roeland raast in vakantietijd

De zomervakantie is voor velen begonnen of alweer een tijdje onderweg, maar je donderdagavond is een ankerpunt in de week. Je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze week heb ik flink door mijn mailbox geworsteld en heb ik veel nieuw materiaal gehoord, van over de hele wereld mag ik wel zeggen.

De opening is gewoon voor de Nederlandse band Rivalry. Deze vijfkoppige band uit Pijnacker heeft inmiddels al 3 singles uitgebracht. Binnenkort eens bellen met de heren.

Verder is er muziek van Troyen, Soldier en Mind Driller.

Mind Driller is zo agressief. Maar het is dat soort furieuze karakter dat de angstaanjagend zoete zang van Estafania Aledo maar al te goed complimenteert. Geest Boor vermijdt waar de meeste industriële muzikanten het slachtoffer van worden. Ze leggen geen nadruk op dance-y, oontz oontzes die de elektronische scene al doordrenken. Mind Driller lijkt zich er terdege van bewust dat ze een metalnummer maken, geen rave-nummer. De band komt uit Alicante, Spanje en ik werd er op geattendeerd door Juan.

Daarnaast is er ook muziek van Arch Blade, Arshenic en SaffeK.

Arshenic, een krachtige en vernieuwende kracht in de heavy rock scene, staat klaar om het publiek te boeien met haar bedwelmende mix van muzikale genres.

Geïnspireerd door de dualiteit van arseen, zowel vergif als geneesmiddel, heeft Arshenic een uniek geluid gecreëerd dat niet in een hokje te plaatsen is en de grenzen van rockmuziek verlegt.
Arshenic, opgericht in 2006, kreeg al vroeg erkenning toen ze in 2013, na een aantal jaren van concerten in heel Polen, te zien waren in het populaire Poolse tv-programma “Must be the Music” op Polsat TV.  Het duurde echter tot 2016 voordat de band zijn weg naar roem begon. Arshenic maakt gebruik van de kracht van sociale media en werkt samen met talloze portals, podcasts en radiostations over de hele wereld, waardoor het zijn aanwezigheid in de wereldwijde rockgemeenschap versterkt. De nieuwe track Ashenic RED is een van de drie singles die gepland staan voor de zomer. Het nummer wordt onderhouden in een moderne stijl die verwijst naar de sfeer van nu metalhits in de stijl van Evanescence uit de jaren 2000, maar met een nieuw eigentijds geluid dat kenmerkend is voor nieuwe bekende bands uit de gitaarscene. Het is een hyper-energetisch stuk dat je snelheid tijdens het rijden kan verhogen! (Let op, wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor boetes! ;))

SaffeK komt uit Israël. Sinds 2016 brengt SaffeK de muziek van frontman/componist Oren Amitai tot leven, kleurrijke wereldschokkende Alternative Hard Rock. De band creëert een rijke muur van geluid met lagen van intense gitaren en keyboards, krachtige ritmesectie geleid door rauwe verschroeiende zang. SaffeK brengt een pure Rock n Roll ceremonie, ze komen het geluk van muziek brullen. Met opwinding, waanzin, liefde worden ze samen met de menigte naar een existentiële overwinning geveegd. Stadion extase.

We hebben ook nog muziek van Coastwise en sluiten af met Greta van Fleet.

Ik werd door trouwe luisteraar Jelle Zijlstra een keer geattendeerd op deze band en gelijk voor hem destijds gedraaid. Nu heeft de band onlangs een nieuw album uitgebracht en de plaat bestaat uit heerlijke muziek, helaas kan Jelle deze muziek niet meer met ons meemaken, maar ik hoop en vertrouw erop dat daar wij hij is, hij ook nog steeds kan genieten van alle muziek. Greta Van Fleet is een Amerikaanse rockband uit Frankenmuth, Michigan, opgericht in 2012. De band bestaat uit zanger Josh Kiszka, gitarist Jake Kiszka, bassist Sam Kiszka en drummer Danny Wagner.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*