Donderdag 4 mei – Razende Roeland ontmoet Ron Coolen.

Razende Roeland ontmoet Ron Coolen.
Deze donderdagavond staan ze weer klaar vanaf 21.00 uur je metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Ook deze keer vanuit de studio in Menaldum slinger ik weer een portie metal de ether in en het internet op. 
De opening is voor de nieuwe plaat van Girlschool. 
Girlschool is een Britse hardrockband bestaande uit vier vrouwen die gedurende de jaren tachtig heel populair was. Girlschool speelt een mix van heavy metal en punk. Ze behoren tot de NWOBHM en zijn de eerste vrouwelijke metalband. Vijfenveertig jaar jonge Britse hardrock-royalty Girlschool komt swingend uit de kast met hun 14e studioalbum ” WTFortyfive? “, een heerlijk vuile verklaring dat leeftijd een getal is dat laat zien hoeveel echte rauwe houding je hebt als het er echt toe doet. “WTVijfenveertig?” staat gepland voor release op 28 juli 2023 via Silver Lining Music. Eerste single “Are You Ready?” bepaalt het tempo; een pittige, ordinaire, leuke vormveranderaar, geschreven in samenwerking met Joe Stump van Alcatrazz, die laat zien dat het leer van Girlschool misschien nog steeds de goedgebakken strijdlittekens van vervlogen decennia draagt, maar hun liedjes en houding zijn net zo fris, leuk, zwaar en pakkend als ooit tevoren. “De eerste nieuwe Girlschool-muziek in bijna tien jaar! Krachtig, heavy en met een geweldige groove, dit is de eerste single van onze ‘WTFortyfive?’ album! We denken dat je het leuk zult vinden… Ben je er klaar voor? “Dat zijn we!”, zegt Girlschool. Dus gooi je remmingen overboord en sluit je aan bij deze spectaculair wilde vrouwen op de meest glorieuze rock-‘n-roll-ritten. Lemmy wist het, dus jij ook!
5 mei komt de nieuwe single van Ron Coolen uit en ik heb het geluk om het te spreken.  We gaan het hebben over zijn album Rise uit 2020 en over zijn nieuwe single en het aanstaande album dat in het najaar van 2023 uit zal komen.
Wie Ron Coolen is? Geen idee! De Nederlander heeft weliswaar enkele bands achter zijn naam staan (o.a. Razor en AC/DShe), maar bekend zou ik de multi-instrumentalist niet willen noemen. Toch heeft deze (nog) onbekende Nederlander een soloalbum opgenomen waarbij hij de hulp van enkele bekendere namen uit de rock- en metalwereld heeft gekregen. De bekendste naam die Coolen heeft weten te strikken voor zijn project is ongetwijfeld George Lynch, bekend van Lynch Mob en natuurlijk Dokken.
Verder is er muziek van Burning Witches, Walk with Titans en Beyond the Pale.
Beyond the Pale is een Metal band uit Utrecht, Nederland. Een metalband starten tijdens de Covid-2020-lockdown van 19 met avondklok? Dat is ongeveer de slechtste timing die je kunt bedenken. Maar bloed is dikker dan water. We laten ons niet tegenhouden door tegenslag. Als een feniks is Beyond the Pale gesmeed uit vuur. Herboren uit vlammen en klaar om de wereld stormenderhand te veroveren.
En er is ook nog muziek van Dianne van Giersbergen en Blackbriar.
Blackbriar is een Nederlandse alternatieve metal/gothic rockband uit Assen. De band heeft één album, drie ep’s, zes singles, tien officiële muziekvideo’s, één officiële songtekstvideo en vier akoestische livevideo’s uitgebracht. In oktober 2019 voegde Blackbriar zich bij Epica als officiële ondersteuning tijdens hun Design Your Universe 10th Anniversary Tour. In november 2019 werd Blackbriar uitgenodigd om de aftershow voor Halestorm en In This Moment te spelen tijdens de AFAS Live in Amsterdam. Op 9 september 2022 bracht de Duitse folkband dArtagnan een duet met Zora Cock genaamd My Love’s in Germany uit. Op 28 april kwam hun laatste single My Soul’s Demise. Op 13 mei staat de band in de Neushoorn te Leeuwarden.
Heb je suggesties of wil je een demo van je band op de radio zien te krijgen dan kan je mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*