Donderdag 6 juli – Razende Roeland krijgt bezoek van Geert Geit Braaksma

Deze donderdagavond staan ze weer voor je klaar! Je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt vanaf 21.00 uur. Deze week komt Geert Braaksma langs om over muziek te praten en om een voor hem speciaal nummer te laten horen en toe te lichten.

We openen de uitzending met de band Burning. Burning is een old school heavy metal band uit Stadskanaal, ze zijn opgericht in 2013 en hebben inmiddels twee LP’s en één EP uitgebracht. Het laatste album uit 2022 “Scourge of Humanity” bevat onze openingsplaat voor deze week.

Daarnaast heb ik muziek uitgezocht van Vortex, Picture en Sparky’s Revenge.

Het verhaal van Sparky’s Revenge is een Nederlandse punkrockband uit Harlingen, opgericht in 2009. Als band is Sparky’s Revenge een contradictie in de zin dat ze liedjes schrijven over sociale kwesties, liefde, verlies en dierenmishandeling, maar op het podium zijn ze een energieke band met een zeer positieve vibe. De zanger van deze band is vanavond te gast. Tegenwoordig is Geert zanger van de band Grofvuil.

Verder zal ik zoals beloofd het nieuwe nummer van de Baroness nogmaals en nu helemaal draaien.

“Een belangrijke doorgaande lijn in Barones is dat we onszelf niet graag herhalen,” legt John Baizley uit. “Het draait allemaal om de bereidheid om risico’s te nemen.” Toen ik jonger was, was het hele punt van muziek om anders te zijn, niet hetzelfde te doen, en niet naar ouders te luisteren of volgens de regels te spelen. Dat is een beetje maf, maar in de praktijk werkt het. Het is echt een beetje angstaanjagend om op het zesde record in je carrière te staan en te denken dat je je geschiedenis moet bijhouden in plaats van voortdurend uit te vinden. neemt ons mee. Ik denk dat deze plaat daar een goede weerspiegeling van is. “STONE is veel levendiger, directer.”

Baroness is een Amerikaanse heavy metal band uit Savannah, wiens oorspronkelijke leden samen opgroeiden in Lexington.

Verder is het muziek van Queen of Spades en de afsluiter is van Before the Dawn.

Before the Dawn is een Finse melodieuze death metal/gothic metal band, opgericht in 1999 door
Tuomas Saukkonen

Before the Dawn keert terug met hun eerste nieuwe volledige studioalbum sinds hun onderbreking – en sterker dan ooit! De band is ontstaan als het Finse Metal Award-winnende soloproject van Tuomas Saukkonen (Wolfheart), maar door de jaren heen zijn er verschillende bezettingswisselingen geweest. Met de opwindende nieuwe line-up introduceert de band de grootste veranderingen tot nu toe. De voormalige gitarist en zanger Saukkonen is achter de drums gaan staan, en de getalenteerde Voice Of Finland 2022-finalist Paavo Laapotti heeft alle vocalisten op zich genomen, terwijl Juho Räihä van Swallow The Sun – die sinds 2006 bij Before the Dawn werkt – de leadgitaar is. . Nu zijn de Finnen volledig getransformeerd in hun nieuwe kracht en zijn ze klaar om de scène te heroveren!

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*