Donderdag 8 juni – Razende Roeland ontmoet Starscream.

Razende Roeland ontmoet Starscream.

Deze donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Het is een avond met veel lekkere heavy metal. Vanaf 21.00 kan je weer inschakelen via de bekende kanalen.

De opening wordt verzorgd door de Limburgse band Slavantas. Deze band hebben we onlangs leren kennen tijdens een hele toffe uitzending. Ik heb ze ontmoet in Landgraaf aan het begin van dit jaar en het zijn hele gezellige kerels die een goed stukje muziek weten te spelen. Ze deden mee aan de metal battle in het zuiden van het land en hebben de halve finale bereikt.

Daarna ga ik bellen met Eindhoven, de heren van Starscream heb ik ook in Landgraaf getroffen en zij speelden daar een heerlijke set onvervalste heavy metal. Het drietal gaf toen druk bezig te zijn met het schrijven en opnemen van liedjes. En nu is het dan zover: binnenkort komt hun EP uit en daar gaan we het over hebben en natuurlijk luisteren we naar twee songs van de EP.

Verder is er muziek van José Ferro en Elegy.

Elegy is een Nederlandse powermetalband, opgericht in 1986 in Eindhoven. Hun muziek wordt gekenmerkt door de versmelting van power en progressieve metal, wat hen tot de pioniers van het ‘progressive power metal’ subgenre maakte. Ik kreeg onlangs hun album uit 1997 toegestuurd en daar ga ik wat van draaien.

Verder zal ik nog nieuwe muziek draaien van de band Raven.

Raven is een heavymetalband uit Newcastle upon Tyne, opgericht in 1974 door de broers John en Mark Gallagher en Paul Bowden. Raven wordt gezien als een stijl vernieuwer binnen het heavy metal genre en maakte onderdeel uit van de new wave of British heavy metal. Ze waren eind april, begin mei nog in Nederland. Toen lukte het niet om een bandlid te spreken, maar nu ga ik het proberen. Ze toeren door Amerika op dit moment, maar hebben toch een gaatje voor een praatje kunnen vinden.

Heb je suggesties of speel je in een band die lekker rock, metal of grunge speelt en heb je een demo die je radio waardig vindt, kan je altijd mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*