Donderdagavond 10 dec. – Razende Roeland neemt geen gas terug…

Razende Roeland neemt geen gas terug, maar raast moedig voorwaarts.
Donderdagavond 21.00 uur staan ze weer klaar je metal vitamine bij Omroep RSH. Na een uitzending met twee leuke gesprekken, ga ik deze week weer helemaal los met muziek. Deze uitzending is een gedeelte mee geregisseerd door Jelle Zijlstra. Hij droeg een paar ideeën aan waarop ik weer verder kon zoeken.
Er is muziek van Led Zeppelin, Arch Enemy en Greta van Fleet.
Greta Van Fleet is een Amerikaanse rockband uit Frankenmuth, Michigan, opgericht in 2012. De band bestaat uit zanger Josh Kiszka, gitarist Jake Kiszka, bassist Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. De groep tekende in maart 2017 een contract met Lava Records en een maand later bracht de band zijn debuutstudio-ep Black Smoke Rising uit. Hun eerste single, “Highway Tune”, kwam vier weken op rij bovenaan de Billboard US Mainstream Rock en Actieve Rock Charts in september 2017. Een tweede ep, From the Fires, die de vier nummers bevatte van Black Smoke Rising en vier nieuwe nummers, werd uitgebracht op 10 november 2017, dit tegelijk met een tweede single, “Safari Song”. Hun eerste volledige album, Anthem of the Peaceful Army, verscheen op 19 oktober 2018, met vooruitlopend daarop de single “When the Curtain Falls”, die werd uitgebracht in juli 2018. Greta Van Fleet speelt hardrock waarvan vaak een gelijkenis wordt getrokken met Led Zeppelin, mede door de stem en de uithalen van zanger Josh Kiszka. De band geeft zelf ook toe beïnvloed te zijn door Led Zeppelin. Zo heeft gitarist Jake onder meer een jaar lang het gitaarwerk van Zeppelin gitarist Jimmy Page bestudeerd (evenals dat van andere classic rock sterren). Er is net een nieuwe single uitgebracht en 16 april 2021 komt hun tweede album uit.
Ook is er muziek van Vortex, Metallica en Mind of Fury.
Degenen die hun leven hebben gegeven in het belang van hun land, zijn veiligheid en welzijn, de ware helden van de natie die nooit naar huis terugkeerden naar hun geliefden. De Amerikaanse natie heeft zijn gevallenen en veteranen dierbaar en laat hun herinnering nooit wegglippen. Naast het gevoel van verlies is er een manier om in de stralende ogen van de toekomst te kijken.
Het heavy metal trio, Mind Of Fury, dat onlangs hun tweede album, “The Fire” uitbracht, deelt de herinnering aan degenen die verloren en verdwenen waren, maar nooit vergeten, met een video voor het nummer “Far Away”. Moge licht schijnen op de gezinnen van degenen die dienen en degenen die hun leven hebben opgeofferd om de burgers van het land te beschermen. Dank u voor uw service.
Mind Of Fury, opgericht in 2015, barstend van de melodieuze, door heavy metal gedreven geest, werd gevormd door het trio: vocalist / gitarist, geboren Chileens, Ghee-Yeh, bassist Mike Frankenbush en drummer Henry Moreno (ex-Imagika / ex-Taunted)
De gevaarlijke ontmoeting die Mind Of Fury is, is een ensemble van Bay Area Thrash Metal ontmoet neoklassieke gitaarversnippering in de stijl van Yngwie Malmsteen, samen met de groove die het brood en de boter van Pantera is geweest. In de loop van hun carrière bracht de band hun debuut “Do Or Die” (2017) uit, dat zeer goed werd ontvangen door de media en de solide basis van een perfecte harmonie van de verschillende richtingen van de band binnen Metal bewijst. Het enthousiasme dat om het album cirkelde, verzekerde de band van een plek op de editie van Rocklahoma Festival 2017. Het vervolgalbum van “Do Or Die”, “The Fire”, ziet de Mind Of Fury als een ondertekende band, die deel uitmaakt van de groeiende selectie van RFL Records, zet de old school Metal-vlam voort die brandt in de harten van zijn leden en een aandacht van de media.
We sluiten af met de kerst hit van Hardland. Inmiddels al première schijf bij de collega’s van Radio Viva.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.
Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.
Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*