Donderdagavond 11 mei – Razende Roeland raast en praat.

Razende Roeland raast en praat. 
Op donderdagavond staan je metal vitamine klaar vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze week heb ik twee artiesten kunnen en mogen spreken. 
De opening is deze  week voor een Groningse band die al lekker aan de weg timmert. Axis Mundi heeft vorig jaar een album uitgebracht en van dat album draai ik de plaat waar ik ze mee heb leren kennen. 
Verder heeft Burning Witches op 5 mei hun nieuwe album uitgebracht, de titel is The Dark Tower.
Burning Witches zetten de wereld in vuur en vlam en luidden een nieuwe golf van heavy metal in! Op vijftien energieke tracks luiden Burning Witches de klokken voor een middernachtmis in rokerige warme bars. “World On Fire” laat de luisteraar eerst sneller kloppen door de stijgende spanning van flitsend gitaarwerk, voordat melodieuze zessnarige solo’s zich verenigen met onverslaanbare gitaar aanvallen en verfijnde drum aanvallen – onderstrepende bezwerende zanglijnen die oproepen tot een avond zombiedans! Rusteloos en intens versnipperen de woeste vrouwen van Burning Witches hun instrumenten op The Dark Tower als geen ander, maar met de zachte mid-tempo track “Tomorrow” komen de heksen tot rust om even op krachten te komen. Bitterzoete melodieën zweven als gewichtloze veren de lucht in, met een boodschap van vijf zelfverzekerde vrouwen. Weer klaar om het tempo geleidelijk op te voeren, strikken “Heart Of Ice” en “Arrow Of Time” met extravagant gitaartapijt en heroïsche zang van Laura, terwijl “The Lost Souls” duivelse staccato- en legato-riffs samenvoegt, waardoor een onheilspellende sfeer ontstaat te midden van de betoverende geschreeuw van de vijf Zwitserse tovenares. Met hun nieuwe studioalbum brengt Burning Witches niet alleen de gloriedagen van heavy metal terug, maar duwt het verder – de ziel van elke luisteraar vangen met energieke uitvoeringen op The Dark Tower . Ik heb de eer om zangeres Laura te kunnen spreken over dit album.
Op 19 mei komt Golden Age of Music uit, een album van het nieuwe project van Arjen Lucassen “Supersonic Revolution”. Denk je Arjen Lucassen te kennen? Torenhoge Nederlandse progrock polymath? De man achter de super succesvolle progrock-conceptualisten Ayreon? Om nog maar te zwijgen van zijn progmetal van Star One en Guilt Machine? Enorme overkoepelende conceptalbums over ruimte en tijd, tot de nok toe gevuld met speciale gasten die lezen als een who’s who van de hedendaagse progressieve rock? Arjen Lucassen? Nou, denk nog eens na… Supersonic Revolution, de band achter ‘Golden Age Of Music’, bestaat uit slechts vijf man: Arjen op bas, vaste toetsenist Joost van den Broek, gitarist Timo Somers, drummer Koen Herfst en zangeres Jaycee Cuijpers. Vijf mannen die rocken en er een helse tijd mee bezig zijn. Arjen vertelt zelf ook nog even hoe het allemaal tot stand is gekomen en ook nog over de aankomende live shows van het Ayreon project.
Dus een drukke uitzending deze week.
Heb je suggesties of speel je in een band die lekkere hardrock maakt mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*