Donderdagavond 13 april – Razende Roeland ontmoet Atmoran.

Razende Roeland ontmoet Atmoran.

Deze week staan er weer verse metal vitamine voor je klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt vanaf 21.00 uur! Er komen drie gasten aanschuiven om te vertellen van welke band ze zijn en welke muziek hen heeft geïnspireerd.

De opening is van de band Zubzero, zij hebben via de Drentse metal battle de halve finale bereikt en mogen nu in Groningen hun kunsten vertonen. Ondertussen werken de heren hard aan hun full album en de eerste track daarvan mag ik laten horen.

De avond wordt verder gevuld door bandleden van de band Atmoran. Atmoran zijn vijf jonge muzikanten uit Dokkum. De heren maken alternatieve metal geïnspireerd door bands als Lamb of God, Amon Amarth en zelfs een beetje Radiohead. Drie van de vijf komen langs en vertellen over hun ervaringen en deelname aan de Friese metal battle.

De heren hebben ook muziek aangeleverd die hen inspireerde. Waaronder muziek van Gojira en Kreator.

De Duitse metalband Kreator begon begin jaren 80 onder de naam Tormentor. Kreator speelt thrashmetal met een totaal eigen geluid dat je vooral bij Duitse thrash metal bands hoort. Vaak wordt Kreator in één adem genoemd met landgenoten Sodom en Destruction vanwege de gelijkenissen in de muziek. Deze drie Duitse thrash metal bands onderscheiden zich van de Bay Area-thrashers door de snelheid en agressie in hun muziek.

Verder zijn de heren geïnspireerd door onder andere Metallica, Kiss en Dream Theater.

Dream Theater is een Amerikaanse progressieve metalband opgericht door drie studenten van het Berklee College of Music midden jaren 80.
De bandleden staan bekend om hun technische bekwaamheid op hun instrumenten, waarvoor ze veel onderscheidingen van muziekbladen hebben gekregen. Deze bekwaamheid zorgt er ook voor dat ze door critici worden gezien als een prototype van een progrockband, met een neiging om zichzelf te verliezen in lange solo’s en lange instrumentale passages. Ondanks deze kritiek staat de band hoog in aanzien bij collega-muzikanten.
Dream Theater is ook bekend vanwege hun muzikale veelzijdigheid en de vele genres die ze in hun eigen muziek opnemen. Hierdoor is het mogelijk voor Dream Theater om op te treden met een grote verscheidenheid aan andere sterren. Sommige bands waarmee Dream Theater heeft getoerd zijn: Yes, Marillion, Emerson, Lake and Palmer, Joe Satriani, Queensrÿche, Megadeth, Opeth, Fear Factory, Deep Purple, Spock’s Beard, Pain of Salvation, Symphony X en Iron Maiden.

Genoeg muziek om lekker naar te luisteren en over te praten.

heb je suggesties kan je altijd mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*