Donderdagavond 13 okt. – Razende Roeland raast op naar het Holland Heavy Festival.

Razende Roeland raast op naar het Holland Heavy Festival.

Donderdagavond om 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.  Deze week gaan vast vooruitblikken naar het Holland Heavy Festival in poppodium Iduna te Drachten. Ik zal bellen met Hugo Koch één van de organisatoren van het festival.

Er is deze uitzending muziek van bands die er die avond zullen spelen, de uitzending openen we met Burning.  In 2020 werd deze band uitgeroepen tot best metal band van de Benelux. Vorig jaar hebben ze nog een schitterend album luisterend naar de titel Scourge of Humanity.

Verder is er  muziek van Sad Iron, Methusalem, Picture en Helloïse.

Vaandeldragers van de melodieuze hardrock zoals die halverwege de jaren tachtig in Nederland gemaakt wordt. Gitarist Ben Blaauw en drummer Ernst van Ee verlaten hun groep Highway Chile en richten in april 1984 Helloïse op. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie. Hun muzikanten halen ze uit Lemming en Zebra. Helloïse doet een prestigieus optreden in de Rotterdamse Ahoy’, waaraan verder wordt meegewerkt door o.a. Peter Struyk, Adam Curry en The Star Sisters. Het optreden heeft vooral historische betekenis omdat daar de ontmoeting tussen Patricia Paay en Veronica-DJ Adam Curry plaatsvindt, die later in een opzienbarend huwelijk resulteert. De band valt stapsgewijs uit elkaar. En toch staan ze 5 november op het festival.

Daarnaast is er muziek van de openingsact van het Festival, verzorgt door de band Dangerous times for the Dead. Er is ook muziek van Metal Bats (voorheen Vortex), Highway Chile, Restless en Steel Shock.

Martjo Brongers en Nima Sadeghi kennen elkaar al jaren uit Café De Ster en het metal circuit in Groningen, wanneer ze op de eerste lentedag van 2016 besluiten een op de jaren tachtig geïnspireerde heavy metal band te beginnen. Het tweetal zoekt gelijkgestemden bij elkaar en in de lente van 2017 verschijnt het debuut ‘First Strike’, gelimiteerd tot 250 hand genummerde exemplaren. Het Griekse Alone Records toont interesse in de band. Steel Shock op zijn beurt zit niet stil en al een half jaar later verschijnt het eerste volledige album, getiteld ‘For Metal To Battle’. De release wordt gevolgd door een Duitse tournee met de band Wizard.  Op 10 februari 2019 verschijnt de opvolger ‘With Fire & Steel’. Het plotselinge overlijden van gitarist Martjo Brongers op 18 december 2019 is een wrede onderbreking en maakten de toekomstplannen van de band onduidelijk.

Mocht je na het luisteren van deze uitzending, denken ik wil daarheen kijk snel op de facebook pagina of op www.iduna.nl want de kaarten gaan hard.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*