Donderdagavond 15 december – Razende Roeland raast voort !

Razende Roeland raast voort !

Op de derde donderdag van December is het om 21.00 uur weer tijd voor een portie metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze donderdagavond hebben we de wereldprimeur van de nieuwste single van een Nederlandse metalband.

De opening is voor een ouwe rocker die helaas niet meer onder ons is, alleen de muziek van de band Motorhead leeft voort. Ace of Spades is een heerlijke plaat welke werd opgenomen tussen 4 augustus en 13 september 1980. De gelijknamige single werd uitgebracht op 27 oktober 1980. De plaat heeft 13 weken in de Engelse hitlijst vertoeft en haalde de 15e plaats.

Verder is er muziek van AHAB, Elusion en Lords of October.

Ahab is een Duitse begrafenis-doommetalband, opgericht in 2004 door Midnattsol-gitaristen Christian Hector en Daniel Droste. De band is vernoemd naar Captain Ahab, een personage in de roman Moby-Dick uit 1851 van Herman Melville.

We spreken ook nog even met Marion van Radio Viva over het metal festival wat ze organiseren op 14 januari 2023.

Eén van de bands die daar optreed is Slavantas en ook van deze band is in de uitzending een nummer opgenomen.

Verder heerlijke muziek van Ad Infinitum en Xandria.

Xandria is een Duitse symfonische metalband met door de jaren heen leadzang van Nicole Tobien, Lisa Middelhauve, Kerstin Bischof, Manuela Kraller, Dianne van Giersbergen en Aeva Maurelle.

Na zes jaar stilte is Xandria eindelijk terug op 3 februari 2023 en introduceert hun nieuwe line-up met het gloednieuwe studioalbum, The Wonders Still Awaiting! 6 december brachten de pioniers van de Duitse symfonische metal het titelnummer van het album uit, samen met een boeiende officiële video. De nieuwe single combineert het indrukwekkende vocale bereik van nieuwe zangeres Ambre Vourvahis en een heus koor en orkest met grandioze, bombastische orkestraties van Lukas Knöbl – bekend van zijn werk met Hollywood-grootheden als Roland Emmerich. Op de nieuwe single focust de band rond meesterbrein en songwriter Marco Heubaum op hun sterke punten en levert een nummer dat perfect is voor het pre-kerstseizoen.

We sluiten af met een wereldprimeur, want de single komt 16 december uit en toch heb ik toestemming om de nieuwste van Jezebel te draaien voordat de release plaatsvindt. Daar ben ik de band een boel dank voor verschuldigd. De teaser klinkt al lekker dat beloofd wat voor de hele single.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*