Donderdagavond 15 september – Razende Roeland raast door en door!

Razende Roeland raast door en door!

Deze donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.  Het is een week voor de jubileum uitzending en ik merk dat ik daar al mee bezig ben in plaats van met deze uitzending. Gelukkig wordt ik door jullie als luisteraars bij de les gehouden. Volgende Week is er 3 uur Razende Roeland dus niet vergeten!!

De  opening is deze week voor een golden oldie : Ozzy Osbourne. John Michael “Ozzy” Osbourne is een Engelse singer-songwriter wiens carrière ongeveer 50 jaar overspant. Sinds december 2010 is de verkoop van zijn albums gestegen naar een totaal aantal van meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. Osbourne verkreeg bekendheid als leadzanger van de heavy metal band Black Sabbath. En onlangs bracht hij een nieuw album uit met als titel “Patient Number 9”.

Er is verder muziek van LWC inc, Demoralizer en Jewel.

Demoralizer heeft onlangs hun nieuwe single uitgebracht en bekend gemaakt dat hun EP deze herfst uitgebracht zal worden.

Jewel is een Nederlandse heavy/speedmetal-band uit Haarlem, origineel geformeerd in 1982 onder de naam Sword. In 1986 werd de naam gewijzigd in Jewel. Onder de groepsnaam Sword steekt gitarist Henk Bakker in 1982 met onder andere bassist Erik Meyer een complete Beethoven Symfonie in een hardrock jasje. Na de single I’ve Been Trying/Excalibur in 1984 en enkele bezettingswisselingen bestaat de ritmesectie vanaf 1985 uit drummer Henk Mulder en bassist Wim Smits. Onder de naam Jewel wordt in 1986 een compleet album opgenomen, maar geen enkele platenmaatschappij durft het aan de plaat uit te brengen. Nieuwe zanger Rick Ambrose schrijft nieuwe teksten op bestaande songs en Jewel neemt een gedeelte van de nummers voor de eerste elpee opnieuw op. De resultaten zijn te horen op het in eigen beheer uitgebrachte minialbum La Morta (1988). In 1989 doet Jewel als een van de weinige Nederlandse band een tournee door de Sovjet-Unie. Na de uitgave van het livealbum Nou Al Moe? (1990) volgen diverse bezettingswisselingen. Met Arwin Vergers als nieuwe bassist wordt de cd Revolution In Heaven (1991) opgenomen, maar ook die brengt de groep niet het gehoopte succes. Persoonlijke conflicten lopen op en na een afscheidstournee valt in 1993 definitief het doek. Van het allerlaatste optreden verschijnt de video Pvgnandi Cavsa.

Verder is er muziek van Zubzero (uit Leeuwarden) d’Artagnan ft Blackbriar, Surrecturus en Epica.

Epica is een Nederlandse band uit Reuver bestaande uit Simone Simons, Mark Jansen, Coen Janssen, Rob van der Loo, Ariën van Weesenbeek en Isaac Delahaye. De band, die een mengeling van gothic en symfonische metal brengt, is gevormd rond Mark Jansen, die tevens tekstschrijver en componist is.

En het laatste blok van de avond is voor Diggeth, Iron Maiden en Guns ‘n’ Roses.

Guns N’ Roses is een Amerikaanse hardrockband. De band is opgericht in Los Angeles in 1985. In 1987 werden ze wereldwijd bekend met hun eerste album Appetite for Destruction.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*