Donderdagavond 16 febr. – Razende Roeland raast lekker op nieuwe muziek!

Razende Roeland raast lekker op nieuwe muziek!

Donderdagavond en je metal vitamine staan vanaf 21.00 uur weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Met deze donderdagavond wat nieuwe muziek gecombineerd met wat leuke oudjes.

De opening is voor de nieuwste single van Slender Pale.

Diep in het maanschijnende binnenland van Zweden werd eind 2015 Slender Pale opgericht.
Het doel was om van een opnameproject een band te maken die harde en zware Rock ‘n’ Roll zou spelen! Slender Pale is trots op hun sterke invloeden uit klassieke hardrock en heavy metal.
De missie is om terug te brengen wat Hard Rock geweldig maakt, dat beetje rauwheid en energie, dat kleine randje van verboden plezier. Sinds ze trio zijn geworden, heeft Slender Pale hun juiste formaat gevonden, “nergens te verbergen, je moet gewoon elke seconde leveren.” Als mensen Motörhead als referentie gebruiken, zeggen we bedankt! Want dat is nou net de houding en doorzettingsvermogen waaraan we graag herkend willen worden.

Er is muziek van Cobra Spell, Kamelot en Dyscordia.

Dyscordia is een melodieuze metalband uit België. De band bestaat uit oude metal veteranen die de drijvende kracht waren achter bands als Gwyllion, Double Diamond, Artrach, Anesthesy, Impedigon en Rhymes of Destruction. Hun eerste EP,’Reveries’, kwam uit in het najaar van 2010 en leverde hen – samen met hun sterke  live-reputatie – voorprogramma’s op voor bands als Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance.

We gaan lekker door met muziek van Elusion en Elyose.

ELYOSE werd opgericht door Ghislain Henry en Justine Daaé in 2009. ELYOSE leidt de nu-industrial-metal scene met vrouwelijke front uit Frankrijk. Ze komen uit Parijs en dit 4-tal presenteert een uniek geluid en verpletterende show. Na vele optredens als voorprogramma met Therion (2012), Tarja Turunen (2014), Stream of Passion (2015), The Birthday Massacre en Sirenia (2017) en succesvolle headlinershows in Parijs, staat de band op het punt hun derde volledige album uit te brengen. album « Reconnexion » in september 2018, nog steeds als onafhankelijke artiesten. ELYOSE haalde het hele geld op om het op te nemen en te produceren via Indiegogo via hun fans. « Reconnexion » bevat de vocalen van legende Mark Jansen (Epica – Mayan) op de donkere industriële metaltrack « Psychosis » Inmiddels hebben ze hun vierde album uitgebracht die luisterd naar de titel “Déviante”.

Nog even wat tijd voor wat oudere materiaal van Moonrock en Ayreon.

Zoals het nu lijkt komt er nog nieuw materiaal binnen van Arch Enemy en Queen of Spades. Als de tijd het donderdag toelaat draaien we ook nog de allernieuwste single van Dianne van Giersbergen. Zij zal volgende week meer komen vertellen over de single, haar project en wat allemaal al gedaan heeft.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*