Donderdagavond 17 augustus – Razende Roeland raast van hot naar her!

Razende Roeland raast van hot naar her!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio. Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe!

De opening is deze week voor de Spaanse band Dark Embrace.

Het Spaanse Dark Embrace werd in het jaar 2000 opgericht. Toch is dit nog maar het derde album van de band. Dark Heavy Metal is een metalmanifest, agressief en melodieus, triomfantelijk en overtuigend. Met een uniek klinkende zang, geweldige gitaren, vurige drums en grootse symfonieën.

Verder is er muziek van eigen bodem met Slavantas, Sterk en Stranger in Paradise.

Stranger in Paradise is een driekoppige melodieuze punkrockband met een sterke 80/90’s vibe, denk aan Green Day en Red Hot Chili Peppers. De band is opgericht in 2021. De band heeft hard gewerkt om hun eigen geluid en materiaal te creëren voor de eerste EP die eind april is uitgekomen. Na hun eerste live optreden werd de band eerder dit jaar toegevoegd aan de line-up van het festival ‘Alkmaars Eigenste’ in muziekclub Victorie in Alkmaar. Na die succesvolle start als live spelende band namen ze hun eerste EP op in de McBlue studio’s in Alkmaar. De EP bevat zes gloednieuwe energieke nummers, Katie was de eerste single van die EP, de 2e single Growing up is net uitgekomen. Stranger in Paradise gelooft in 100% onafhankelijkheid, we hebben geen management en/of muzieklabel, we hebben vaste banen dus het draait allemaal om onze liefde voor de muziek!

Ook is er nieuwe muziek van Slender Pale, Iron Saviour en een demoversie van een Horizon song.

Horizon was een Nederlandse Heavy Metal Band uit Breda (Noord-Brabant), zij brachten in 1985 een LP uit genaamd Master of the Game. In de twee voorgaande jaren hebben ze wat demo’s opgenomen en een van de nummers gaan we draaien in deze uitzending. De zang in deze band was van de Israelische zanger Shmoulik Avigal.

Er is nog muziek van Vexation, Robbie Valentine en Ron Coolen met Keith St. John.

We gaan de uitzending afsluiten met een primeur. De single Shake me too the floor van Ron Coolen en Keith St. John zal vrijdag uitkomen, maar er is mij toegezegd dat ze het nummer vlak voor 22 uur na mij toesturen zodat ik hem jullie alvast kan laten horen.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*