Donderdagavond 17 dec. Razende Roeland gaat van het …

Razende Roeland gaat van het slot en raast vol door!

Donderdagavond, de derde lockdown avond en de avond voor je Metal vitamine. Vanaf 21.00 uur is het weer raak bij Omroep RSH, Razende Roeland neemt je mee door een wirwar van gitaarmuziek.

De uitzending wordt geopend door de Amerikaanse band Soundgarden, de band uit Seatle die als één van de eersten succes kreeg met de zogenaamde grunge muziek. Soundgarden was een pionier van het grunge-genre, dat elementen van punkrock en heavy metal vermengde tot een smerige, agressieve sound. Hun sound tijdens de beginjaren van de grunge-scene in Seattle wordt omschreven als “knoestig neo-Led Zeppelinisme”. De invloeden van Led Zeppelin waren overduidelijk. Soundgarden was volgens Q Magazine “in de ban van jaren zeventig-rock, maar stond minachtend tegenover het alom aanwezige seksisme en machogedrag binnen het genre”. Volgens Sub Pop had de band “een hunk-achtige leadzanger en fuseerde het Led Zeppelin met de Butthole Surfers”. De Butthole Surfers’ mix van punk, heavy metal en noise rock was van grote invloed op Soundgardens eerste werken. Soundgarden was evenals de andere eerste grungebands beïnvloed door Britse post-punkbands als Gang of Four en Bauhaus. Soundgarden verbreedde haar muzikale horizon met hun latere werken. Op Superunknown uit 1994 liet de band meer pop en psychedelische invloeden toe in hun muziek. Als bandlid van Soundgarden werd Chris Cornell bekend om zijn enorm stembereik en zijn duistere, existentialistische songteksten. Samen met Alice in Chains, Pearl Jam en Nirvana zijn ze de grote 4 van de grunge uit Seatle.

Verder is er nog ook muziek van Evergrey, Maestro en Wizard.

Wizard is een Duitse power metal band, opgericht in 1989 door drummer Sören “Snoppi” van Heek. De band werd vaak “het antwoord van Duitsland op Manowar” genoemd. De meeste teksten van de band gaan over veldslagen, metaal, oorlog en staal. 17 december komt de nieuwe single uit en vandaar dat ze op de lijst staan. En op 19 februari 2021 volgt dan het 12e studio album van de band.

Ook is er muziek van Jezebel en Holy Mother.

De Amerikaanse heavymetalgroep Holy Mother komt komend voorjaar met een zevende langspeler voor de dag. Op 22 januari wordt Face This Burn uitgebracht door platenfirma Massacre Records. Het is van 2003 en Agoraphobia geleden dat de New Yorkers nog een volwaardig teken van leven gaven.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*