Donderdagavond 18 mei – Razende Roeland ontmoet Zubzero.

Razende Roeland ontmoet Zubzero.
Donderdagavond is het weer tijd voor je wekelijkse portie metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt.  Deze week is het tijd om eens kennis te maken met de Leeuwarder band Zubzero. Deze vierkoppige band timmert al een tijdje aan de weg en heeft onlangs nog een nieuwe single uitgebracht. 
De opening is deze week voor de band wiens plaat ik niet helemaal kon draaien. Miserabel van Radeloos Ziedend verdient het om helemaal gehoord te worden. Radeloos///Ziedend ontstond in het begin van 2017 en heeft sindsdien gewerkt aan het ontwikkelen van een geluid dat zich kenmerkt door een mix van crustpunk, black metal en powerviolence. Hun muziek klinkt rauw en meedogenloos en nodigt het publiek uit om zichzelf te verliezen. R///Z is een band die gebukt gaat onder de onophoudelijke ellende van het leven en deze zonder aarzelen in je gezicht smijt. Met de release van ‘Miserabel’ wordt het eerste wapenfeit naar buiten gebracht, een voorproefje van wat onherroepelijk komen gaat.
We horen ook muziek van  Ter Ziele en dan is het tijd voor Zubzero.
De heren hebben ook hun inspiratie platen meegenomen en die gaan we ook draaien. Er is muziek van Sepultura en Lionheart.
Lionheart is een Britse hardrockband die eind 1980 werd opgericht en oorspronkelijk bestond uit zanger Jess Cox, gitarist Dennis Stratton, gitarist Steve Mann en bassist/vocalist Rocky Newton en drummer Frank Noon. De muziek van Lionheart’s eerste album werd beschreven als hardcore punk- gewortelde metalcore en vergeleken met Hatebreed.  De muziekstijl is vergelijkbaar met Terror en Settle the Score. Lionheart gebruikt muzikale elementen van beatdown hardcore en two-step in hun sound. Nog een muzikale invloed is Cro-Mags. Over het algemeen wordt Lionheart gecategoriseerd als een mix van hardcore punk en heavy metal.
Verder is er nog muziek van Entomed en Black Sabath.
Black Sabbath was een Britse band uit Birmingham die door velen beschouwd wordt als de eerste metalband. De band maakte in de loop der jaren verschillende veranderingen in de samenstelling door, waarin alleen gitarist Tony Iommi een constante bleef. Wanneer men tegenwoordig Black Sabbath bespreekt, verwijst men veelal naar de originele samenstelling bestaande uit Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler en Bill Ward.
En aan het eind van de uitzending hoop ik dat jullie een beetje Zubzero hebben leren kennen en dan weten we ook of ze door zijn naar de Metal Battle finale.
Heb je verder suggesties of speel je in een band die heerlijke metal, hardrock speelt mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*