Donderdagavond 19 jan. – Razende Roeland raast voorwaarts en blikt nog even terug.

Razende Roeland raast voorwaarts en blikt nog even terug.

Voor je wekelijkse portie metal vitamine stem je ook deze donderdag weer af op Omroep RSH, Radio Eenhoorn of de omroep Zilt app vanaf 21.00 uur. Deze week weer veel Nederlandse bands en we blikken terug op afgelopen zaterdag door middel van de muziek van een aantal bands die speelden in Landgraaf.

De opening is voor Sad Iron, deze band was er niet bij zaterdag maar had daar zeker niet misstaan.

Sad Iron is een bekende naam in de Nederlandse metalgeschiedenis. De band is circa veertig jaar geleden opgericht door gitarist Bernard Rive en staat bekend als één van de eerste speedmetalbands van Nederland en kan in een adem worden genoemd met acts als Raven en Exciter. Het nummer ‘We play to kill” is een heerlijke plaat om mee te openen.

Verder is er muziek van Vexation, Dangerous times for the Dead en Slavantas.

Slavantas is een metalband opgericht in 2006 en sinds dit vorig jaar is zanger Willy erbij gekomen en dat legt de band bepaald geen windeieren, wat een stem heeft die man. Een aantal nummers zijn opnieuw opgenomen en klinken erg lekker. Op het festival mochten zij de afsluiting verzorgen en deden dit met veel passie en energie die de zaal nogmaals liet schudden.

We bellen nog even met Bjørn van Dt4tD om een terugblik op afgelopen zaterdag.

Daarnaast is er ook deze uitzending ruimte voor symfonische metal met Delain en Kingdom Dived.

Kingdom Dived, een band uit Steenbergen (Noord Brabant) die is opgericht in 2017, inmiddels een EP hebben uitgebracht en nu met de huidige zangeres Tanja Kats bezig zijn met een album. Deze hopen ze dit jaar nog uit te brengen. Tijdens het festival waren zij de opening en dat deden ze met stijl. Heerlijk geluid en goede zang.

Verder krijg je een voorproefje van Angelic Froces.

Angelic Forces, opgericht in 2015, begon aan hun missie om de wereld te veroveren met hun sterk door de jaren 80 beïnvloede metalgeluid door in 2016 hun eerste single uit te brengen – Angelic Forces . Deze release toonde hun specifieke geluid met schreeuwende solo’s, dubbele gitaarharmonieën en hoge tonen zang. Dit leidde tot vele shows die hun rechttoe rechtaan, heavy metal geluid met krachtige nummers en pakkende hooks lieten zien in combinatie met hun energieke live optredens!
In 2018 doken ze de machtige Soundlodge-studio in om de nummers op te nemen – Thunder and Lightning en Never Fade . Deze twee nummers werden samen met hun eerste single uitgebracht op de titelloze EP, die tot op de dag van vandaag lovende kritieken en internationale aandacht krijgt van online magazines, radioshows en podcasts.
Tijdens de pandemie begon de band te werken aan hun eerste volledige album getiteld Arise , dat werd opgenomen in de opnamestudio van Audioshape en in december 2022 zal worden uitgebracht door het Nederlandse onafhankelijke heavy metal-label No Dust Records.
In het verleden wist Angelic Forces een vaste schare fans op te bouwen en speelde met bekende metal acts als: Leviticus, War of Ages, Picture, Tygers of Pan Tang, Witchcross en Accuser. Maar ook op festivals met grote acts als: Cradle of Filth, Cannibale Corpse, Pestilence en King Diamond.
Proef zeker de pure heavy metal van Angelic Forces! Volgende week maken we verder kennis met deze band.

De afsluiter is van Ter Ziele zij zijn de volgens mij de enige metalband op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Nog niet bekend met Ter Ziele? Laat daar dan nu verandering in komen! Met tot vandaag nog geen audiorelease op zak, maar wel een erg fraaie Fuzz25 sessie, wist deze Nederlandse band al supportshows voor Dopelord te vervullen in 2021. Begonnen in rampjaar 2020 en geïnspireerd door klinkende namen als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville, belooft dat dan ook heel wat. En laten ze dan ook net in een gestaag heropenende cultuursector met een dubbelsingle keihard binnenstormen. Het eerste dat opvalt aan de tracks is de snedige gitaarsound, die zich ongenadig scherp op je ziel inkerven. Maar ook de verpletterende zang en dreunende ritmes zorgen voor een smerig sludgend totaalpakket, met invloeden uit de post, doom en black metal. En dat is alleen al Losing the Will to Drown. Het moge duidelijk zijn: Ter Ziele is van plan deuren open te blazen, goedschiks of kwaadschiks, en dit is alvast een uitstekende kickstart van meer. Het debuutalbum zal later dit jaar volgen.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*