Donderdagavond 19 nov. – Razende Roeland gaat er weer vol tegen aan.

Razende Roeland gaat er weer vol tegen aan.

Donderdagavond en de klok slaat negen het is weer tijd om je metal vitamine op te halen bij Omroep RSH. Deze donderdag is het een weer een lijst met veel Nederlandse inbreng, want ondanks dat de theaters weer open mogen is het nog steeds heel moeilijk om live te spelen en daarom steun ik de Nederlandse metal een beetje.

De muziek is deze week onder andere van Ayreon, Jezebel en Martyr.

Martyr heeft de derde single Raise Your Horns, Unite! uitgebracht

De nieuwe single van het aankomende album is een snel beukende metal song met een echte 80’s vibe. Direct na de release werd het nummer opgepikt door verschillende radiostations en media.

Ook Ron Coolen is weer van de partij en we hebben een primeur want ik mag de nieuwste singele van Methusalem draaien.

Na een wat stille periode rondom Methusalem wordt deze nu op brute wijze doorbroken met de release een fantastische EP, “Masters of the World”. De band met zanger Nick Holleman (Powerized, Sinbreed, ex-Induction, ex-Vicious Rumors), het snoei strakke gitaartandem bestaande uit Dennis Hoekstra en Dirk Jan Veenstra, en de donderende ritmesectie met Wilco van der Meij (bas) en Jort Visser (drums), bewijst dat heavy metal “Alive and kickin'” is. De band klinkt als nooit tevoren.

Maar ook internationaal is er genoeg te melden aan het metal front en ook deze week is de lijst met nieuwe nummers gevuld van onder andere Sabaton, AC / DC en de Foo Fighters.

Een nieuw album met Foo Fighters en een bijzonder jubileum als muzikant. Het gaat goed met Dave Grohl (51). Mede mogelijk gemaakt door een Engels meisje van 10. ,,Zij werd het lontje in het kruitvat.’’ Het is een filmpje dat dit najaar op YouTube een paar miljoen keer werd bekeken. Dave Grohl zit in een rood houthakkersoverhemd achter zijn drumstel. Hij heeft een kwart van het scherm, de andere driekwart zijn voor Nandi Bushell, een 10-jarig meisje uit Ipswich. Ook zij draagt een rode houthakkersblouse en gaat als een razende tekeer op een drumstel.

Nieuwe  Foo Fighters-album is dansbaar’

Het nieuwe album Medicine at Midnight verschijnt in februari, de Foo Fighters speelden de single Shame shame zaterdagavond op tv voor het eerst in Saturday Night Live. Met een veelbetekenend opgeheven vingertje van zanger Dave Grohl bij het zingen van de laatste woorden shame shame (schande, schaamte). En dat op de dag waarop Joe Biden werd uitgeroepen tot nieuwe president van de VS. ,,Ja, zag je dat vingertje? Of dat naar Trump was bedoeld? Ik ben geen politieke figuur, maar ik speelde dertien keer eerder bij Saturday Night Live en de sfeer was nu totaal anders. Je voelde de grote opluchting, zacht uitgedrukt.’’ Het album is tegen de gewoonte van de rockers in dansbaar. ,,We doen dit al 25 jaar en dit is ons tiende album, we wilden eens iets anders. We hebben al zoveel gedaan, van akoestisch tot lawaaiige rock. De naam Foo Fighters in één zin noemen met het woord dansplaat is misschien eng, maar ach. David Bowie en The Rolling Stones hebben ook dansmuziek gemaakt. We hebben gekozen voor grooves à la Sly and the family stone en hebben daar flinke gitaarpartijen en refreinen overheen gezet. Zo krijg je Foo Fighters-muziek waar je je f*cking ass op kunt schudden!’’ *

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

* bron AD

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*