Donderdagavond 20 april – Razende Roeland raast rustig voort.

Razende Roeland raast rustig voort.

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt.  Deze uitzending ga ik doen waar twee heren van de band “Metalbats Formaly knows as Vortex” mij een tijdje terug wat merchandise voor hebben gegeven. Dus wil je wat winnen is het zeker een reden om te luisteren.

De opening van deze uitzending is voor Dangerous times for the dead, de band timmert gestaag aan de weg en treedt meer en meer op. Helaas nog iets te zuidelijk, maar Drachten en Harlingen waren al een keer hun podium.

Verder is er muziek van Queen of Spades, Vortex en Dreamyth.

Ter ere van de release van hun debuutalbum “Aletheia” via Rockshots Records, verwelkomt de Spaanse power melodic metal Dreamyth fans om zich bij hen aan te sluiten in “Dreamland” met hun nieuwste videoclip met gastvocalen van Primal Fear’s Ralph Scheepers en een keyboardsolo van Bob Katsionis ( ex-Firewind).
Gitarist/componist Adrián Carrero vult aan:
“We komen bij een van de belangrijkste nummers van het album, niet alleen vanwege de ongelooflijke vocale prestaties van Ralf Scheepers, maar omdat het een van de nummers is die het geluid van de band vertegenwoordigen, op dezelfde manier als Aletheia, maar een beetje complexer qua compositie en arrangementen. Een simpele maar krachtige inleiding maakt plaats voor een klassieke riff opgesierd met klassieke en moderne instrumenten (orgel en synthesizers) om een unieke sfeer te creëren voor het binnenkomen van Mr. Ralf, die op een ietwat mysterieuze manier losbarst alsof het een droom is, om druk dan een enorme kracht op de stem af. Meer dan 6 minuten aan een nummer dat je verrast, opheft en je door zijn dynamiek leidt voor een prachtige reis, je zult niet teleurgesteld zijn.
Dreamyth werd in 2020 opgericht door gitarist en componist Adrián Carrero (Crusade of Bards) en drummer David Macarrilla. Dreamyth bedacht zijn naam door de woorden “Dream” en “Myth” te combineren, die ze omschrijven als “een nieuwe wereld voorbij de verbeelding waar de mythen en legendes echt zijn”. Andrea Carrero voltooide de kern van het project na het zingen op alle songs demo’s (uitgebracht en niet uitgebracht). Kort daarna werden ze vergezeld door Paolo Andreotti (Crusade of Bards) en tweede zanger Dani G. Mede-oprichter van de band Adrián Carrero’s passie voor klassieke geschiedenis en cultuur, vooral zijn verhalen over mythologie in verschillende culturen, beïnvloedt de teksten die de composities van de band begeleiden. Alles speelt zich af in een nieuwe wereld waar ze de Goden zijn, Aletheia. Het conceptalbum neemt fans mee naar een nieuwe wereld “ALETHEIA”, en de mythe en legendes eromheen worden soms vanuit filosofisch oogpunt benaderd. “Het idee is ontstaan uit de behoefte om een nieuwe benadering te geven aan de manier waarop de mythen van onze wereld worden verteld. In de loop der jaren zijn deze verhalen die zijn afgeleid van culturele tradities of legendes, die een diepe symbolische betekenis hebben en meestal een les inhouden, zijn op verschillende manieren gedeeld en hebben altijd geleid tot een zekere nieuwsgierigheid en inspiratie in de samenleving. Gelukkig zijn er tal van mythen en legendes en vaak vele variaties van hetzelfde kernverhaal tussen verschillende culturen.” voegt Adrián Carrero toe.

Er is ook muziek van Hardland (dat een nieuw nummer uitbracht) Slender Pale en Chiron’s Return.

Chiron’s Return is opgericht begin 2021 door Ronald Kuijt na het uiteenvallen van zijn band Company of Dreams. Ronald liep al geruime tijd met het idee om een conceptalbum te maken met de medewerking van verschillende gastmuzikanten. Petra Jochems was de eerste waar hij contact mee zocht. Petra bedacht de verhaallijn en schreef alle songteksten voor het album. Bijna gelijktijdig met Petra werd Ruth Jochems (ex-Company of Dreams, Ex-Moonstruck) gevraagd om als vaste bassist Chiron’s Return te komen versterken. Zoals geschreven is Chiron’s Return een muzikale band die gebruikmaakt van gast vocalisten, zoals LadyLau, Mirte van der Ham, Deborah Ouwehand en André van Iterson, maar ook van Arthur Stok op de piano. Het eerste nummer bevat alleen het gesproken woord van Tim van Doorn en zet gelijk het sfeertje van deze EP neer. Tijdens het album wordt door toevoeging van het orkest door Ivo Visser een basis gezet voor de symfonische sfeer die de hele tijd in het album door leeft. Inmiddels is 31 maart hun EP uitgekomen.

De afsluiting van de avond is in handen van de Nederlandse band Jezebel. Daar heb ik ook al wel vaker iets over geschreven en ik heb naast hun laatste single niet zoveel meer gehoord, wat een goed teken kan zijn als er een album aankomt en veel optredens.

Heb je nog suggesties kan je altijd mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*