Donderdagavond 20 mei – Razende Roeland

Razende Roeland “ontmoet” Dangerous times for the Dead.

 Het is weer donderdagavond en tijd voor de wekelijkse metal vitamine. Nu heb ik de komende tijd een aantal specials staan. Dan staat er één band centraal en draai ik iets meer platen van de band en heb ik een gesprekken met bandleden.

Deze uitzending staat Dangerous times for the Dead central. Ik heb contact deze uitzending met Jeroen (drummer) en Bjørn de leadzanger. Heb je vragen voor hen, stuur dan tijdens de uitzending een appje naar 0642456692.

DANGEROUS TIMES FOR THE DEAD is een Heavy Metal band die rechtstreeks uit de jaren ’80 lijkt te komen; DIO, Iron Maiden, Judas Priest en Black Sabbath zijn de inspiratie voor deze New Wave of Traditional Heavy Metal-band. Een herkenbaar nostalgisch geluid, voornamelijk hard en heavy! Meeslepende epische gitaarsolo’s, dreunende bas en drums en een zanger die zich door al dit geweld heen slaat met een groot bereik en 80’s screams.

DANGEROUS TIMES FOR THE DEAD knalt er met pure passie Heavy Metal uit en maakt een metalshow van elk optreden.

Een van de nummers die Bjørn aan heeft gevraagd is van de band Y&T.

Y&T is een Amerikaanse hardrockband, opgericht in de jaren 1970 onder de naam Yesterday and Today (naar het gelijknamige album van The Beatles). Na twee albums werd in 1981 de naam afgekort tot Y&T en bracht men het album Earthshaker met daarop de evergreen “I Believe in You” uit. Dit album werd uitstekend ontvangen door het hardrockpubliek en de Californiërs groeiden uit tot een topband in het genre en speelden in het voorprogramma van onder meer Ozzy Osbourne, AC/DC en Mötley Crüe. Tijdens de tournee van opvolger Black Tiger speelde Y&T in 1982 op Pinkpop.

Op de albums erna verlegde Y&T de koers richting AOR. Ondersteund door de bijbehorende videoclips werd Y&T in Amerika een grote band en verkocht meer dan 4 miljoen albums. In Europa sloeg de nieuwe koers minder aan en werd de naam langzaam vergeten, tot de band verrassend terugkwam en Nederland aandeed op 12 juni 2003 op het Podium te Hardenberg. Later dat jaar stonden ze op het Arrow Rock Festival en het jaar erna mochten ze terugkomen. De band had het de jaren ervoor wat rustiger aangedaan en gitarist-zanger Dave Meniketti maakte twee soloalbums die in sommige opzichten aan de tijden van weleer doen denken. Phil Kennemore, de bassist en het andere bandlid dat altijd van de partij was, overleed op 7 januari 2011 aan de gevolgen van longkanker. Drummer Leonard Haze overleed op 61-jarige leeftijd op 11 september 2016. Hij leed al geruime tijd aan de chronische longziekte COPD. Joey Alves, het derde oorspronkelijke bandlid, overleed op 12 maart 2017

Jeroen geeft aan een nummer van Vola tof te vinden dus die draai ik ook.

VOLA is een Deense progressieve rockband die in 2006 in Kopenhagen is opgericht. Na eerder in hun carrière een aantal line-upwisselingen te hebben ondergaan, bestaat de band momenteel uit drie Denen, Asger Mygind, Martin Werner en Nicolai Mogensen; en een Zweed, Adam Janzi.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.30 uur). Dit in verband met de avondklok, na 21.30 is antwoord niet gegarandeerd.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*