Donderdagavond 20 okt. – Razende Roeland raast door Vigo!

Razende Roeland raast door Vigo!

Deze donderdagavond staan er bij omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de omroep Zilt app weer metal vitamine voor je klaar, deze week zijn het ‘zonnige’ want alle bands komen uit of rondom de stad Vigo in Galicië, Spanje. Een trouwe luisteraar en rock liefhebber genaamd Juan heeft al diverse bands onder mijn aandacht gebracht en die hebben we ook al eens gedraaid. Toen ik hem voorstelde om eens een heel uur bands uit Vigo te draaien was ie nog enthousiaster.

De opening is voor Zålomon Grass.  Zålomon Gras en zijn kosmische en overvloeiende blues zijn gearriveerd om ons uit de apathie en gevoelloosheid van deze vreemde tijden te halen. Wanneer andere bands opgeven of zich wentelen in zelfmedelijden, ze kiezen ervoor om zelf een live-opname te maken in Vigo’s Radar-studio’s, badend in het zweet en vol elektriciteit. Vier originele tracks waarin bas, drums, gitaar en zang ons meenemen langs de paden van de harde blues uit de jaren zeventig. Het epos van Led Zeppelin is er, net als het paranoïde, lysergische gerommel van Black Sabbath’s drums of het exotische gehuil van Hendrix’ gitaar. David Rodd, Mauro Comesaña en Gabriel Mckenzie ; drie muzikanten met hun hoofd gehuld in wolken veelkleurige rook maar met een heel duidelijk idee: nieuw bloed brengen in een onvergankelijke erfenis.

Verder zal er muziek zijn van Stasia Momento, The Soul Jacket, Malkeda, Atreides en Stoned at Pompeii.

Stoned At Pompeii komt tot leven wanneer vier bekende muzikanten uit Vigo de beslissing nemen om samen te komen om hun verschillende invloeden samen te voegen met de bedoeling om hun ambitieuze muzikale visie te vervullen. Vernoemd naar Pink Floyd’s “Live at Pompeii”, verkennen ze verschillende rock stijlen zonder grenzen te stellen, spelend met ambiguïteit qua stijl.

Ja en de bands die we al eerder hebben gedraaid zijn Prima Nocte, Quarzum, Luback, maar nieuw ook voor mij is Aphonnic.

Aphonnic, soms gestileerd als APHONNIC, is een spaanse alternatieve metalband uit Vigo die in 2001 werd gevormd uit de as van de band O Pequeno Baltimore. In hun beginjaren was hun geluid nu metal-georiënteerd en de meeste van hun teksten waren in het Engels geschreven en gezongen. Echter, sinds 2006’s “6 Bajo Par”, schakelde de band over op alleen Spaanse teksten. In recent werk is de muziek metalcore -georiënteerd geworden. De groep is bekroond met een aantal lokale prijzen. Waaronder Maketon gegeven door Los 40 Vigo aan het beste album van een lokale groep, dat 3 jaar op rij door de band is gewonnen. Ze werden ook bekroond met de Martín Codax-prijs in de metaalcategorie jaar 2017.

Er is ook nog heerlijke muziek van Zona Zero en we sluiten af met Moon Cresta.

MOON CRESTA is het type band dat ze Power & Funk noemen, open en eclectisch in stijl die de rock en funk uit de jaren 70 doet herleven en ook eigentijds blijft. Ze hebben niets anders te bieden dan dansen, zweten en juichen.

Het is een volle uitzending en hoop genoeg om van te genieten.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*