Donderdagavond 22 december – Razende Roeland raast door maar iets minder hard!

Deze donderdag wordt Razende Roeland vervangen door Metal Marlies bij omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de omroep Zilt app. Toch staan je metal vitamine vanaf 21.00 uur weer klaar! Er zullen omdat we in de week voor kerst zitten ook wat kerstplaten tussen zitten.De opening is voor de Zweedse band Thundermother, die over zichzelf zeggen we spelen geen rock’n roll. We zijn rock’n roll.  We hebben net geluisterd naar hun laatste single “Borrow Time” en komt van hun album Black and Gold.

Verder is er muziek van Ron Coolen, Lemmy Kilmister en Creed.

Creed is een Amerikaanse postgrungeband die oorspronkelijk bestond van 1993 tot 2004. De band had tussen 2009 en 2012 een comeback. Creed begon in 1995 te Tallahassee (Florida) als ‘Naked Toddler’. Later kwamen Scott Stapp en gitarist Mark Tremonti, vrienden van hun highschool, erbij en ze begonnen liedjes te schrijven. Al snel voegden bassist Brian Marshall en drummer Scott Philips zich bij de groep. Marshall bedacht de bandnaam ‘Creed’, afgeleid van de naam van zijn vorige band, ‘Maddox Creed’.

Daarnaast is er muziek van onder andere Hardland, Kingdom Divided, RVH en Twisted Sister.

Zoals al eerder verteld we gaan richting kerst en dan ontkom je er gewoon niet aan om ook kerstplaten te draaien. Ook in de rock en metal scene hebben artiesten uitvoeringen opgenomen van bekende kerstliedjes. Twelve days of Christmas werd door de heren van Twisted Sister omgedoopt tot Heavy Metal Christmas. Twisted Sister werd opgericht in 1972 in Long Island, New York en in 2015 kwam er een eind aan de band, nadat drummer A.J. Pero in zijn slaap was overleden. In 2006 namen ze een kerstalbum op en van dat album draaien we Heavy Metal Christmas.

We hebben dan nog muziek van Floor Jansen en sluiten af met de nieuwe single van Rammstein.

Rammstein is een Duitse metalband die naar eigen zeggen “Tanzmetall” produceert, ofwel een synthese van progressive metal, industrial en techno, met enige gothic-invloeden. Rammstein beweert echter een volledig eigen stijl te hebben ontwikkeld. Op 29 april van dit jaar kwam hun nieuwe album Zeit uit, ze speelden begin juli nog in Nederland en brachten op 24 november de single Adieu uit.

Ik bedank metal Marlies voor het overnemen van mijn uitzending deze week en wens alle luisteraars een goede kerst toe.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*