Donderdagavond 22 september jubileum uitzending Razende Roeland

   Razende Roeland raast alweer 5 jaar!

Deze donderdagavond vieren we het 5 jarig bestaan van het programma Razende Roeland bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app tussen 21.00 en 0.00 uur. Je kan natuurlijk deze avond mee doen en praten via de sociale media en via de app van Omroep RSH op 06-42456692

Het begon in de marathon tijdens het  25 jarig bestaan van toen nog Radio Stad Harlingen, even een uurtje Hardrockmuziek draaien. In 2017 het idee ingediend en gelukkig werd het goedgekeurd om op de zaterdagavond de ether van Harlingen en omgeving te verblijden met Hard Rock, Grunge en Heavy Metal. In 2018 is het programma verhuisd naar de donderdagavond en in 2019 ging het van één keer in de twee weken naar een wekelijks uurtje Hardrock en Heavy Metal.

Door en dankzij de corona werd Razende Roeland ook ontdekt door Nederlandse Hardrock Bands en werd de radio een belangrijke bron om nieuwe muziek te verspreiden en te laten weten dat de bands er nog waren en zijn. In 2020 waren er ook een paar bijzondere uitzendingen zoals op kerstavond en oudejaarsavond, heerlijk om dan jou passie en de passie van bands te laten klinken op die avonden.

Razende Roeland heeft dankzij de contacten op gedaan in de jaren 2020 en 2021 veel bands in de spotlights kunnen zetten. Ik denk aan de specials met Martyr, Hardland, Dangerous time for the Dead en onlangs nog met Sad Iron. Geweldig om een hele band aan de telefoon te hebben en samen van de muziek door hen gemaakt en geïnspireerd te genieten.

In deze uitzending van 3 uren zal ik proberen veel bands die ik heb mogen spreken aandacht te geven, maar ook de grote en kleine internationale bands krijgen hun platform.

De avond wordt bijzonder omdat het voor het eerst is dat er een band live komt spelen in de studio, daarnaast zijn er een paar prijs vragen waar we leuke prijzen voor hebben.

Het feest programma zal vol zitten met heerlijke muziek van onder andere Pearl Jam, RVH, Vortex Ron Coolen, Arjen Lukassen en Burning.

Liefhebbers van een portie ouderwetse heavy metal opgelet. Burning uit het geweldige Stadskanaal (Groningen) heeft zijn 3e langspeler, getiteld Source of Humanity uitgebracht in 2021. Weer een album met dik veertig minuten heavy metal die rechtstreeks uit de jaren tachtig afkomstig lijkt. De band is opgericht in 2013 en in 2016 kwam hun eerst LP Nightmares uit.

Natuurlijk zal ik als kind van de jaren tachtig ook een plaat van Iron Maiden, Dio en Testament draaien. Maar het merendeel van de muziek deze avond zal komen uit Nederland. Met band zoals Jezebel, Manora, Slavantas, Diggeth en Mystic Motion.

Vorig jaar werden we wakker geschud door de band Mystic Motion uit Emmen die met Wake up! Nu had ik het genoegen om met de leadzanger een telefoongesprek te hebben en in dit gesprek werden er nog twee gloednieuwe songs van de 7 koppige band bekend gemaakt. Onlangs bracht de band “noodgedwongen” zes nummers in eigen beheer uit. De band is net als vele andere bands alweer heerlijk aan het spelen in diverse zalen.

Er zal op de avond ook ruimte zijn voor nieuwe muziek van Slender Pale. Dangerous time for the Dead is de band die spelen komt dus ik denk dat we een top feestje gaan hebben!!

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 0.00 uur.

 


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*