Donderdagavond 23 maart – Razende Roeland praat deze week met het Heidevolk!

Razende Roeland praat deze week met het Heidevolk!

Ja ook deze donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze uitzending zal ik contact leggen met leden van het Heidevolk, want precies een maand geleden kwam hun nieuwe album uit en ik ben heel benieuwd hoe het er mee gaat.

De opening van de uitzending is echter een verzoekje van mijn eigen lief, zij is momenteel in de Rammstein mood en gaf aan dat een nummer op het laatste album Zeit wel een lekker nummer is dat in je hoofd blijft hangen. Een goede openingsplaat dus.

Verder is er muziek van Mokerslag een van de eerste bands die mij in contact bracht met metal in het Nederlands. Mokerslag, brute industrial metal die beukend binnenstormt. De rauwe muziek wordt gecombineerd met melodieuze gitaar partijen en doet denken aan Rammstein. De Nederlandstalige zang wordt gebracht met een diepe basstem, die het geheel nog net even wat zwaarder maakt. Verontrustende teksten, strakke gitaarriffs, een dwingende bas en strakke drums staan bij deze band centraal. Mokerslag bestaat sinds 2013 en de vijf bandleden verzorgen jouw broodnodige dosis stevige metal.

Dan is het tijd om met één van de leden van het Heidevolk te bellen om het over band en de nieuwe plaat “Wederkeer” te praten.

Verder komt er muziek voorbij van Hardland, Opposer en Let’s build an Empire.

Let’s Build An Empire maakt al ruim 10 jaar post rock met veel melodie! Soundscapes, strakke riffs en een zanger die je omver blaast. Een echte live band. Deze 5 mans formatie is zwaar beïnvloed door bands als Tool, A Perfect Circle en Black Peaks. Ze brachten onlangs de single “Don’t ask” uit.

En als we nog tijd hebben komt er nog wat lekkere muziek voorbij van onder andere Dianne van Giersbergen en Ad Infinitium.

Ad Infinitum is een Zwitsers-Duitse symfonische metalband. De band is opgericht in 2018 en zingt vooral over onderwerpen die te maken hebben met geschiedenis, revoluties en romantiek. Oorspronkelijk een soloproject van de Zwitserse zangeres Melissa Bonny werd het een volledige band met de komst van drummer Niklas Müller, bassist Jonas Asplind en gitarist Adrian Theßenvitz. De band tekende in juli 2019 een deal met Napalm Records en bracht in april 2020 een debuutalbum uit – Chapter I: Monarchy. In december 2020 kondigde Asplind aan dat hij de band verlaat vanwege gezondheidsproblemen, die wordt vervangen door Korbinian Benedict als de nieuwe bassist. Op 31 maart 2023 komt hun nieuwe album uit.

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*