Donderdagavond 24 augustus – Razende Roeland raast weer eens lekker door!!!

Razende Roeland raast weer eens lekker door!!!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio. Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe!

De opening is voor Martyr.  Martyr is een powermetalband uit Utrecht die bestaat sinds 1982. Tijdens het bestaan zijn er een set democassettes uitgebracht, evenals een aantal langspelers. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Martyr in 1985, toen het nummer “En Masse a(Stand Or Die)” verscheen op het verzamelalbum “Metal Massacre VI” van het legendarische Amerikaanse label Metal Blade. Andere grootheden op deze plaat waren onder meer Possessed, Hallow’s Eve, Dark Angel, The Obsessed, Hirax, Hades en Nasty Savage.

Het debuutalbum ‘For The Universe’ uit hetzelfde jaar geldt in heavy metal-kringen nog steeds als een klassieker. De toonaangevende website “Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives” schreef bijvoorbeeld het volgende over dit album: “Martyr’s songwriting is enorm superieur aan de meeste van zijn concurrenten”. In 2014 werd de groep geëerd door de “Dutch Steel (80’s Metal From The Netherlands)” verzamelaar voor Martyr’s bijdrage aan de Nederlandse heavy metal geschiedenis. Ook de toenmalige burgemeester van Utrecht Jan van Zanen ontging het niet, hij stuurde de groep begin 2018 een persoonlijke brief om Martelaar te bedanken voor hun ambassadeurschap voor de stad. De groep treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, als headliner of als voorprogramma van een bekendere act binnen het heavy metal spectrum (bijvoorbeeld als voorprogramma van ex-Iron Maiden zangers Paul Di’Anno en Blaze Bayley, Trivium, Iced Earth, Manilla Road, Lizzy Borden, Raven en Saxon). De absolute hoogtepunten van Martyr’s carrière tot nu toe waren hun drie tournees door Japan, met een uitzinnig publiek.

Er is deze week ook heerlijk vertrouwde metal van Ron Coolen en Angelic Forces.

Angelic Forces is een Heavy Metal band uit Nederland die sterk beïnvloed is door de 80’s Metal scene, maar met een eigen speciaal geluid! Angelic Forces, opgericht in 2015, begon aan hun missie om de wereld te veroveren met hun sterk door de jaren 80 beïnvloede metalgeluid door in 2016 hun eerste single uit te brengen – Angelic Forces. Deze release toonde hun specifieke geluid met schreeuwende solo’s, dubbele gitaarharmonieën en hoge tonen. zang. Dit leidde tot vele shows waarin hun ongecompliceerde, heavy metal geluid met krachtige nummers en pakkende hooks werd gecombineerd met hun energieke liveoptredens! In 2018 betraden ze de machtige Soundlodge-studio om de nummers Thunder and Lightning en Never Fade op te nemen. Deze twee nummers zijn, samen met hun eerste single, uitgebracht op de titelloze EP, die tot op de dag van vandaag nog steeds goede recensies en internationale aandacht krijgt van online magazines, radio shows en podcasts. Tijdens de pandemie begon de band te werken aan hun eerste volledige album getiteld Arise, dat werd opgenomen in de opnamestudio van Audioshape en in december 2022 zal worden uitgebracht door het Nederlandse onafhankelijke heavy metal label No Dust Records. Angelic Forces wist in het verleden een vaste schare fans op te bouwen en speelde met bekende metal acts als: Leviticus, War of Ages, Picture, Tygers of Pan Tang, Witchcross en Accuser. Maar ook te zien op festivals met grote acts als Cradle of Filth, Cannibale Corpse, Pestilence en King Diamond.
Zorg ervoor dat je de pure heavy metal van Angelic Forces proeft!

Verder is er Friese inbreng van Otlas en Ter Ziele en er staat ook weer een Spaanse band op de lijst Crisix.

De Spaanse Crisix is onstaan in 2011 en brengt een flinke dosis thrashmetal naar Drachten. De band uit Barcelona bracht tot op heden vier albums uit, het laatste album ‘Against the Odds’ stamt uit 2018 en is een lekker rauw thrash album dat uitkwam via Listenable Records.

Er komt nog lekkere muziek voorbij van Sinnery, Papa Roach en Godsmack.

Godsmack heeft meer top 10 rocknummers dan Foo Fighters of hun geboortestadhelden, Aerosmith. Terugkijkend op hun viervoudig platina titelloze debuut, aanvankelijk opgenomen in 1996 voor $2500, is de hitscatalogus van de ervaren band genoeg om een marathonset te vullen zonder op te raken. Nummers als ‘I Stand Alone’, ‘Awake’ en ‘Voodoo’ zijn gecertificeerde anthems die diep gecodeerd zijn in het DNA van hardrock. Net als de antihelden van een overvalfilm die nog een laatste partituur plannen, neemt het uit Lawrence, Massachusetts afkomstige kwartet een overwinningsronde met Lighting Up the Sky, waarbij ze nog een klassiek album droppen terwijl ze het feestelijke deel van hun carrière ingaan. Sully Erna, Robbie Merrill, Tony Rombola en Shannon Larkin beklommen keer op keer de creatieve berg. Ze zijn zelf volmaakte rockfans, dus weigeren ze te eindigen als een van die bands waar fans tijdens “the new stuff” aan de bierlijn gaan .

En de afsluiting is voor twee bands die al zolang in de marge spelen, maar zoveel bands hebben geïnspireerd. Raven en Anvil heb ik het dan over.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*