Donderdagavond 24 nov. – Razende Roeland treft Yntze Bosma.

Razende Roeland treft Yntze Bosma.

Het donderdagavond 21.00  uur en deze week staan er weer metal vitamine voor je klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Het is een traditite aan het worden, dat één keer per jaar en in de maand November mijn radio collega Yntze Bosma van Radio Eenhoorn aanschuift met lekker rockmuziek uit voor mij vervlogen tijden of te wel zijn jeugd. Eens horen wat ie deze keer mee gaat nemen.

We openen deze keer met een speciale uitvoering van Nothing else matters. Op de box The Metallica Blacklist staan de hits van het Black album van Metallica in uitvoeringen van anderen.

Daarnaast bracht het Drentse Blackbriar vorige week hun nieuwe single uit dus die nemen we ook mee. Blackbriar is een Nederlandse alternatieve metal/ gothic rockband uit Assen. De band heeft één album, drie ep’s, zes singles, tien officiële muziekvideo’s, één officiële songtekstvideo en vier akoestische livevideo’s uitgebracht. In oktober 2019 voegde Blackbriar zich bij Epica als officiële ondersteuning tijdens hun Design Your Universe 10th Anniversary Tour. In november 2019 werd Blackbriar uitgenodigd om de aftershow voor Halestorm en In This Moment te spelen tijdens de Afas Live in Amsterdam.
Op 9 september 2022 bracht de Duitse folkband dArtagnan een duet met Zora Cock genaamd My Love’s in Germany uit.Naast Cock in de hoofdrol speelde drummer René Boxem een bijrol in de bijbehorende videoclip.

Een jaar geleden kwam de LP “Brave The Storm” uit. Toen mocht ik een gesprek hebben met gitarist Ivo Visser en zangeres Mirthe van der Ham. We zijn inmiddels een jaar verder en ik ben heel benieuwd hoe het de band vergaan is sinds ons laatste gesprek, dus bellen we even weer met Ivo om te horen hoe het gaat en waar ze mee bezig zijn.

Manora is een symfonische metalband uit Zuid-Holland. Een aantal jaren geleden zijn gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok begonnen met het schrijven van songs voor het project. Inmiddels zijn we een EP en dus een LP verder.

Yntze lichte al vast een tip van de sluier op door aan te geven dat hij wat bluesrock van Nederlandse bodem mee zal nemen, dus een naam als Cuby en Livin’ Blues mogen dan niet ontbreken. Maar het is ook voor mij een verrassing waar hij mee komt.

De afsluitende plaat van de uitzending zal deze keer zijn van een band die inmiddels is begonnen aan hun uitgestelde Europese tour. Ik heb het over Nightwish.

Nightwish is een Finse metalband, gevormd in juli 1996 te Kitee en opgericht door Tuomas Holopainen. De band maakt naar eigen zeggen “symfonische heavy metal”, de muziek wordt vaak tot de “gothic metal” gerekend.

Op 12 januari 2021 maakte Marco Hietala bekend voor onbepaalde tijd uit Nightwish te vertrekken.Voor de Human. :II: Nature. wereldtournee werd  Wintersun-bassist Jukka Koskinen aangetrokken als de tijdelijke vervanger voor Hietala. Zijn zangpartijen werden verdeeld onder Floor Jansen en Troy Donockley. In mei 2021 speelde de band een tweetal virtuele concerten in taveerne The Islanders Arms. De eerste show werd door ruim 150.000 fans bekeken. Tijdens deze virtuele concerten (als gevolg van de COVID-19 lockdown) werden voor het eerst nummers van Human. :II: Nature. live gespeeld. En één van de nummers uit dit concert is de afsluiter van deze uitzending. Op 21 augustus 2022 kondigde Nightwish aan dat sessiebassist Jukka Koskinen definitief een volwaardig lid van de band zou worden. Nightwish begon volgens Holopainen tevens met werken aan nieuwe muziek voor een album dat in 2023 uit moet gaan komen.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl en de app van Omroep Zilt te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*