Donderdagavond 25 augustus – Razende Roeland raast er weer lekker op los

 • Razende Roeland raast er weer lekker op los

  Deze donderdag zijn je metal vitamine iets wat steviger bij omroep RSH, Radio Eenhoorn en omroep Zilt. Er is mij de laatste week wat nieuwe muziek gestuurd en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er weer een heerlijke uitzending van kan maken.

  Let op de Razende Roeland bestaat in september 5 jaar! En dat vieren we 22 september met een drie uur durende uitzending.

  De opening is voor Warkings.  De Warkings smeden hun muzikale staal in de traditie van Powerwolf, Sabaton, HammerFall en Running Wild en braken in 2018 de slagvelden op. Ze verzamelden hun Warriors over de hele wereld en kwamen de officiële Duitse albumlijsten 2021 binnen op #13 met Revolution. Verzameld in de gouden zalen van Walhalla, zijn de vier oude koningen – een Romeinse Tribune, een wilde Viking, een nobele kruisvaarder en een krijgshaftige Spartaan – nu terug bij Morgana, die al ontsnapt was uit de onderwereld, tegen de Monarchen van de schemering vocht en riep voor Revolutie. Hun nieuwe album verschijnt 11 november 2022.

  Daarnaast is er muziek van My Own Ghost, Arch Enemy en Noord.

  Noord is een Antwerpse band die onlangs hun nieuwe single heeft uitgebracht en ook naar mij heeft gestuurd om het jullie te laten horen, het is een heerlijk nummer geworden dus wordt ie gedraaid.

  Ook Juan heeft weer een leuke Spaanse band aangeleverd, die prima in het programma past. Quarzum.

  Quarzum begon zijn reis in 2012 met het herstellen van de meest klassieke Heavy Metal, maar in het midden van 2015 gaat de band tijdelijk uit elkaar. Een paar maanden later, in oktober van datzelfde jaar, werd een van de stichtende leden, David Lago, besluit het project te hervatten met een volledig nieuwe line-up. In de daaropvolgende jaren ondergaat de band verschillende wisselingen in de bezetting, hoewel dit niet het geval is zal hen ervan weerhouden concerten aan te bieden en de afgesproken verplichtingen na te komen, en ook om een modeljaar 2017. 2020 is het jaar waarin de band begint met de voorbereidingen voor wat hun eerste studioalbum zal worden en In mei van datzelfde jaar presenteerde hij zijn eerste single, Cenizas. In 2021 nemen ze hun eerste studioalbum op genaamd “Alma immaterial” en in 2022 de video voor het nummer “Nido”.

  Verder is er nog muziek van Aces and Flames, Candlemass, Wednesday 13 en Faunt Solace.

  Faint Solace is een gloednieuwe metalband uit regio Haaglanden (’t Westland).Faint Solace wordt bemand door vocalist Marcel Lagerwerf gitarist Dennis van Ruijven en gitarist Levai Huijzer. De inmiddels 3-koppige band zoekt nog vaste bandleden voor drums en bass. De roots van de band zijn voornamelijk metalcore met hier en daar “death” invloeden. De bandleden zijn van mening dat, ondanks de crises waar we ons in bevinden, het erg belangrijk is om de dingen te doen waar je van houdt; om troost en energie te vinden in dat wat je leuk vindt. Daaruit is de naam van de band tot stand gekomen; in tegenspoed is er altijd ergens een lichtpunt waar je je aan vast kunt houden.

  Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

  Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


  Download ook de omroep Zilt app en kijk en luister “Razende Roeland” via de app.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*