Donderdagavond 25 mei – Razende Roeland raast lekker door!

Razende Roeland raast lekker door!

Donderdagavond 21.00 uur staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze week is het een verzameling van wat leuke muziek uit de afgelopen periode.

De opening is van Iron Maiden. Het album Piece of Mind kwam uit op 16 mei 1983 en was het vierde studioalbum van de band.

Verder is er muziek van Diggeth, Thammuz en The Unslain.

The Unslain is een 4-koppige Heavy Metal band opgericht in Nijmegen. The Unslain maakt 80’s geïnspireerde metal met veel invloeden uit de progressieve -en moderne metal en is de publiekswinaar van de Metal Battle 2019. Rauwe vocalen ondersteunt door (progressieve) heavy metal riffs met een beukende groove, zijn kenmerkend voor The Unslain. Op 19 mei 2023 kwam de nieuwe en tweede full-length uit van de Nederlandse moderne old-school metal band The Unslain, getiteld ‘Descending’.

Er is ook muziek van Vexation, Maestro, Ilusion, Future’s Radio.

Future Radio’s nieuwste single “Whatever I Want To” is een energiek poppunklied dat viert hoe belangrijk het is om individualiteit te omarmen en het leven ten volle te leven. Het snelle en aanstekelijke nummer, dat trouw blijft aan de poppunk-canon, is vergelijkbaar met de populaire acts Paramore en State Champs.  Het melodieuze refrein, dat de titel van het nummer bevat, zorgt ervoor dat mensen meezingen, terwijl de aanstekelijke gitaarsolo bijdraagt aan het algehele dynamische gevoel van het nummer.  Frontman Johnny is van mening dat ” Whatever I Want To ” een passend motto is voor het hele album, omdat het de nadruk legt op persoonlijke verantwoordelijkheid en besluitvorming. Volgens Johnny “zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen levenskeuzes en dat niemand anders deze keuzes voor ons kan of mag maken”. De band houdt er ook van om het nummer live uit te voeren, omdat het altijd het publiek op gang brengt. Visueelontwerper en gitarist Drikus Roets is het ermee eens dat het nummereen perfecte manier is om het tweede album van de band af te sluiten,waarnaar ze verwijzen als seizoen 2. In de videoclip komt Johnny’szoektocht naar identiteit tot een dramatisch einde, maar niet zonderde hulp van zijn nieuwe vriend. Meteen groeiende aanhang op sociale media en steeds populairdereliveshows, blijven het talent en de populariteit vanFuture Radio stijgen. Hun uitgebreide releasecampagnevan 3 maanden, die een pre-releasecampagne, muziekvideo,songtekstvideo, akoestische en live versie van ” WhateverI Want To ” omvat, zorgt ervoor dat het nummer zijnvolledige potentieel bereikt. Mis dit opwindende en inspirerendenummer van een van Zuid-Afrika’s meest veelbelovende opkomende bandsniet.

Er is muziek van Starscream, zij komen de maand juni met hun eerste EP.

Verder wordt de uitzending afgesloten door Dangerous Times for the Dead. Ik draai een opname die we gemaakt hebben in onze eigen studio toen het programma 5 jaar bestond.

Heb je suggesties of speel je in een Hardrock/metal band en heb je een demo die we op de radio kunnen draaien dan mag je mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*