Donderdagavond 29 dec. – Razende Roeland raast in de tijd van de lijstjes!

Razende Roeland raast in de tijd van de lijstjes!

Ook deze donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Het jaar loopt tegen het einde en de lijstjes met favoriete muziek zijn weer gemaakt. Wil je even iets anders, een uurtje maar omdat het kan dan hoop ik je die verademing te kunnen geven.

De opening is voor de zeskoppige band uit Emmen genaamd Mystic Motion. De band bracht in 2022 een aantal nummers tegelijk uit waarvan Wake up mij gelijk aansprak.

Op 24 februari 2023 komt het nieuwe album van het Heidevolk uit, deze Gelderse band speelt heerlijke rock in het Nederlands. In aanloop van de release van het album is de tweede single uitgebracht die is getiteld “Drink met de Goden”.

Verder is er muziek van Axis Mundi, Jezebel, Queen of Spades en Restless.

Restless is een melodieuze hardrock formatie uit Drachten, Friesland. De band bestond van 1987 tot 1995 in verschillende formaties. RESTLESS bracht in die jaren vier demo’s uit waarvan de eerste twee het meest succesvol waren. Deze twee demo’s werden beide uitgebracht in 1988, wat het meest succesvolle jaar van de band was. De band won zelfs de tweede prijs in de ‘De kleine prijs van Sneek’ en RESTLESS speelde op de allereerste editie van het Wâldrock-festival in 1988, dat later een van de grootste festivals in Nederland is geworden. De eerste demo werd gekozen als ‘Demo Of The Week’ op het nationale radioprogramma ‘Vara’s Vuurwerk’ De twee andere demo’s kregen ook goede recensies, maar de band had het moeilijk, toen in deze periode heavy metal en hardrock bijna dood waren. Dit betekende uiteindelijk het einde voor de band, wat resulteerde in de splitsing van de band. In 2004 worden de band gevraagd om een nummer aan te leveren voor “The Heavy Metal Maniacs – part 3”CD, ter ere van deze cd deden ze een reünie-optreden in april 2004 op de release-party van het verzamelalbum. In het voormalige hard rock cafe So What in Ede speelde RESTLESS enkele eigen nummers zoals “Robot man”, “Lookin’out for #1”, en een paar covers van bands als SAXON en BLACK SABBATH. Afgelopen November stond de band nog in Iduna te Drachten voor een volle zaal te spelen tijdens het Holland Heavy Metal Festival.

We blijven even bij de muziek van bands uit de jaren 80/90 met Vortex en Moonrock. Daarnaast is muziek van Dangerous times for the Dead. De leden van de band komen allemaal uit het midden van het land en timmeren lekker aan de weg. Inmiddels zijn ze langs geweest in de RSH studio voor een spetterend optreden, ze mochten het metal festival in Drachten openen en ze zijn 14 januari te zien op het metal en rock benefiet festival tegen kanker te Landgraaf.

Zoals ik al schreef dit is de tijd voor lijstjes zo ook minder leuke lijstjes. Mensen die er niet meer zijn werden door een Nederlandse zanger bezongen in het lied “Wij zijn er nog”. Zelf is hij er inmiddels ook niet meer, maar hij maakte een schitterende hertaling van een Nirvana nummer en dat is de reden dat hem draai, want Jan Rot is alles behalve metal. Toch in deze uitzending vond ik het passen.

We sluiten af met de Utrechtse band Martyr en hun nummer No time for Goodbyes, want dat is het ook we dag tegen het jaar 2022 over een paar dagen, maar we zeggen nog geen vaarwel.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*