Donderdagavond 29 juni – Razende Roeland praat na met Starscream.

Razende Roeland praat na met Starscream.

Deze donderdagavond staan ze weer klaar vanaf 21.00 uur! Je metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Deze praten we nog even na met de mannen van Starscream over de releaseparty van hun onlangs verschenen EP.

De opening is voor de band die twee weken geleden hun album feestelijk heeft uitgebracht. Gilgamesj lanceerde hun album Another Daybreak op 17 juni jl. De titelsong is deze week de openingsplaat.

Verder is er muziek van Starscream, Raven en Coastwise.

Een blik doorboort de menigte en duwt zich langs de menigte mensen om zijn bestemming te bereiken. Het landt op een paar ogen en voor een fractie van een seconde vergrendelen ze alsof ze voor eeuwig zijn, alleen om de verbinding net zo snel te verbreken. Maar het bericht is verzonden en ontvangen. De vlam is aangestoken en het spel is begonnen. We kunnen ons allemaal identificeren met deze situatie. De spanning van lust in het najagen van passie. Het duwen en trekken van de achtervolging. “Gimme What You’ve Got” is precies met deze focus geschreven. Het zoomt in op het hoogste moment van verlangen, wanneer het bloed klopt en de lucht heet is, net voordat de energie vrijkomt. Het haalt zijn inspiratie uit wat oer in ons allemaal is, en uit iets dat in de essentie van rock zit. Daartoe bevat het nummer een groovy baslijn en veel dynamiek, iets dat enigszins ontbrak in moderne rock. Er is hier geen muur van geluid, want de muziek ebt en vloeit tussen spanning en ontspanning, waardoor de perfecte balans tussen beide ontstaat. Het laat je op het randje staan, smekend om het vuurwerk dat eraan komt. Net als het echte leven. Het vuur van Hard Rock brandt sterk in onze borst, en nu zal het ook in je gedachten zijn met Coastwise. De band brengt hun tweede single “Gimme What You’ve Got” uit, ter voorbereiding op de release van hun volledige debuutalbum ‘Hard Rock Is Back’.

Daarnaast is er muziek van Zubzero, Shadow Smile, Gramophone en Screamin’ Lords.

Jose Ferro, bassist van Agentz, vertrok vanuit New York naar Californië zijn muzikale carrière voort te zetten. Tijdens een jaarlijkse muziekconventie in Anaheim, Californië, ontmoette Jose Dustin Boyer, een L.A. muzikant wiens band ‘Descanso’ zijn aandacht trok. Ze benaderden toen Chris Collier, die een getalenteerde drummer is en ook gitaar speelt. De kans om een groep geweldige muzikanten samen te stellen was begonnen te geleren. Jose wilde trouw blijven aan gitaar georiënteerde band, en de groep werd compleet met een andere gitarist, Jason Gile. Hij en Jason ontmoetten elkaar toen José eerst aangekomen was in Los Angeles. De Screamin’ Lords waren geboren. “Het eenvoudige concept voor de band zou een kerngroep van hoogwaardige muzikanten hebben met mijn persoonlijke favoriete gastmuzikanten om op een cd te verschijnen”, zegt José.  De naam is bedacht tijdens Jose’s reis naar UK “Ik keek naar een debat op televisie van een vergadering van de House of Lords en iedereen schreeuwde tegen elkaar.” Ik zat te denken – hmm… de Screamin’ Lords. Ik dacht dat het een geweldige naam is, niet alleen voor de band, maar ook voor de gastspelers op de cd”. José wilde nu de juiste zanger vinden voor de Screamin’ Heren. Hij nam contact op met Robin McCauley (Survivor, MSG) die een nummer op de cd had opgenomen. Het was toen Robin voegde zich bij Survivor en ging op pad. José herinnerde zich een zanger die volgens hem een geweldige toevoeging zou zijn, dus hij belde George Lynch over Kelly Keeling. In 2005, The Screamin’ Lords werden uitgenodigd om de ESP-gitaar te spelen Company’s 30th Anniversary Party, samen met Megadeth en George Lynch. Toen George die avond speelde, zong Kelly mee met hem. Op dat moment trok Kelly de aandacht van Jose. José deed dat telefoontje en niet lang daarna, Kelly en The Screamin’ Lords was in de studio om de basis tracks op te nemen. De cd is trouw aan de gitaargeoriënteerde stijl, in het genre AC/DC en Judas Priest. Ballachtig maar bluesy, deze cd schreeuwt pure rock op zijn best.
En  de afsluiter is als de tijd het toelaat Baroness.

Baroness is een Amerikaanse heavy metal band uit Savannah, wiens oorspronkelijke leden samen opgroeiden in Lexington. Op 15 september komt hun nieuwe album uit, maar we hebben de primeur voor de Nederlandse radio.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*