Donderdagavond 3 augustus – Razende Roeland raast nu ook bij nieuw publiek!

Razende Roeland raast nu ook bij nieuw publiek!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse portie metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Shine Radio en Omroep Zilt. Je leest het goed Shine Radio, daar is mijn programma vanaf deze week ook live te beluisteren. Ik moet er iets technisch voor doen, maar er mij verzekerd dat ik het kan. Nou dan moet het goed komen.

De muziek is het belangrijkste en deze week is de opening voor Vortex. De band heet tegenwoordig “Metal Bats” maar de muziek die ik op de pc heb staan, komt nog onder uit de Vortex tijd en de mannen uit het Groningerland hebben veel lekkere metal gemaakt. In 1986 kwam het nummer Open the Gate uit en het nummer is volgens mij nog eens remastered maar ik draai het origineel uit 1986. Ze treden nog steeds op en binnenkort staan ze weer op wat festivals in Nederland en Duitsland.

Verder is er lekkere muziek van Diggeth, Invasion en Warcry.

WarCry is een Spaanse powermetalband onder leiding van oprichter, zanger en songwriter Víctor García. Gevormd in 2001 toen García en drummer Alberto Ardines uit Avalanch werden verwijderd, heeft de band sindsdien zeven studioalbums en twee live-albums uitgebracht, met een achtste studioalbum in de maak. En zoals alle Spaanse bands die ik draai, komt ook deze week van Juan.

We gaan ook nog even lekker stevig in zetten met muziek van Zubzero, Death Möth en Axis Mundi.

Axis Mundi is een symfonische (death) metal band uit Groningen. De line up bestaat uit: Arne Swarts (Vocals, Bass), Koen Bonder (Gitaar), Johan van de Loosdrecht (Gitaar), Paul van Esch (Drums) en Wytze Aalders (Toetsen). De band is gestart in 2016. De sound is oorspronkelijk geïnspireerd door bands als Epica en in de eerste jaren van de band had de band een zangeres als zesde lid. Na het vertrek van de zangeres is de band doorgegaan met uitsluitend de grunts van Arne en is de sound zwaarder en duisterder geworden. De grote liefde voor progmetal van een groot deel van de leden zorgt ervoor dat de harde riffs en orkestrale klanken worden afgewisseld met onverwachte akkoorden, maatsoorten en geluiden. Dit alles zorgt ervoor dat we een eigen sound ontwikkeld hebben die we nu ten gehore kunnen brengen.

Dan gaan we alweer richting de platen die je het lekkere metal gevoel van de tachtiger jaren geeft met Sad Iron en Vandenberg.

Vandenberg is een Nederlandse hardrock- en AOR-band. De band, opgericht door bassist Dick Kemper, zanger Bert Heerink, drummer Jos Zoomer en gitarist Adrian (‘Adje’) Vandenberg, was actief tussen 1981 en 1987 en scoorde in 1983 een internationale hit met het nummer Burning Heart. In 2020 maakt de band een comeback in een nieuwe samenstelling. In 2020 keerde Vandenberg terug in een vernieuwde samenstelling. Op gitaar speelt nog altijd de oprichter van de band Ad Vandenberg. Als zanger is Bert Heerink vervangen door de Chileense zanger Ronnie Romero van onder andere de band Rainbow, op basgitaar speelt nu Randy van der Elsen en op de drums Koen Herfst. De terugkeer van de band werd gevierd met het nieuwe nummer Shadows Of The Night, afkomstig van het nieuwe album 2020 wat op 29 mei 2020 verscheen. Het album heeft twee weken in de Nederlandse Album Top 100 gestaan en kwam binnen op de tweede plek, nooit eerder haalde Vandenberg zo’n hoge positie. Aan het album werkten Brian Tichy, Rudy Sarzo, Sem Christoffel, Mart Nijen Es, Randy van der Elsen, Koen Herfst, Ronny Romero en Adrian Vandenberg mee. Op 8 oktober 2021 kondigde Vandenberg aan dat de Zweedse zanger Mats Levén zich bij de band heeft aangesloten. Hij vervangt hierbij Ronnie Romero. Op 23 februari 2023 lanceerde Vandenberg (2.0) de eerste single van het nieuwe album “House on fire”. Een song met wat invloeden van Whitesnake, waar Adrian een tijdje gitarist was. Enige tijd later (17-05-2023) gevolgd door de tweede single Sin, wederom geïnspireerd door bands als Whitesnake, Rainbow en Dio. En in deze uitzending de laatste single voor zover ik weet “Light it up” die 27 juli 2023 uit is gebracht.

Op 18 augustus 2023 komt de nieuwe single van Ron Coolen uit, we mogen een klein stukje laten horen en dat doen we dan ook, maar de afsluitende plaat voor deze uitzending is Too late too Surrender van het voorlaatste album Rise uit 2020.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*