Donderdagavond 3 dec. Razende Roeland dendert door!

Donderdagavond is het om 21.00 uur weer tijd om je metal vitamine te scoren bij Omroep RSH. Na een gezellige uitzending met Yntze waarin we terug gingen in de tijd, met muziek uit de 70-er jaren en het ook nog eens bijna allemaal van vinyl gedraaid.

Is het deze week tijd om eens kennis te maken met Ron Coolen. Hem ga ik bellen en als we een artiest bellen draaien we twee nummers van hem, haar of hen. In dit geval komt het helemaal mooi uit, want 4 december, dus een dag later komt zijn nieuwste single uit en als extraatje mag ik die donderdag al draaien.

Er is ook muziek van Martyr, Iron Mask en Burning.

Niet Vengeance, niet VandenBerg en niet Bodine is de beste metalband van de Benelux maar Burning. Uit Stadskanaal. De band rond zanger Hugo Koch won deze week met ruime overmacht een poll van de website Metalfan.nl . Ook Vortex sleept veel stemmen binnen

Opvallend is dat de uit Groningen afkomstige metalband Vortex op de derde plaats eindigde. Beide bands kunnen hoogstwaarschijnlijk rekenen op een trouwe schare fans die de moeite hebben genomen een stem op hun favoriete band uit te brengen.

Burning, die eind 2018 een ep uit bracht met vier songs rond de vermeende dood van ex-Beatle Paul McCartney, behaalde bijna 30 procent van de stemmen. De band Martyr eindigde als tweede met bijna 22 procent van de stemmen. Vortex sleepte bijna 16 procent van alle stemmen binnen.

Populaire Nederlandse metalbands als Vengeance en Vanderbuyst moesten zich tevreden stellen met veel minder stemmen.

Burning kan de support goed gebruiken. De groep zat recent in de studio voor de opname van een nieuwe single. *

Nog meer muziek uit Nederland alleen nu van over de dijk van Sad Iron.

Sad Iron is de eerste (en oudste) speed metal band van Nederland en wordt vaak vergeleken met bands als Raven en Exciter. Ook wordt nog weleens de link gelegd met de eerste Metallica plaat Kill ’em All. Hierdoor heeft Sad Iron aan de wieg gestaan van de New Wave Of Dutch Heavy Metal (NWODHM).

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

* bron: DvhN 20-8-2020.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*