Donderdagavond 3 nov.- Razende Roeland raast er vrolijk op los.

Razende Roeland raast er vrolijk op los.

Het is alweer donderdagavond en bij omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de omroep Zilt app staan je metal vitamine weer klaar vanaf 21.00 uur. Deze week is het een internationaal gezelschap wat jou voorziet van muziek.

De opening is deze week voor Halestorm, deze band heeft mijn radio collega Dorus een keer aangevraagd en sinds ben ik ze blijven volgen. De plaat die we draaien gaan komt van een deluxe versie van het album “Back from the Dead” wat nog uit moet komen, de release staat gepland voor december dit jaar. Er komen op deze deluxe versie ook liedjes die ze nog niet eerder hebben uitgebracht en het nummer “Mine” waar we mee openen is daar één van. Op 1 december is Halestorm de support act van Alter Bridge in de Ziggo Dome.

Verder is muziek van Dangerous times for the Dead, dit is deze keer een eigen opname toen ze live bij mij in de studio optraden. Aanstaande zaterdag zijn ze de openingsact bij het Holland Heavy Festival. Ik kan en mag nog één ticket voor zaterdag weggeven.

Er is ook muziek van Brymir, Malasangre en Alter Bridge.

Alter Bridge is een Amerikaanse rock- en metalband. Drie van de vier leden van deze band zijn afkomstig van de band Creed. Myles Kennedy was de zanger/gitarist van de band The Mayfield Four. Waar Creed gezien werd als commerciële grunge, wordt Alter Bridge gezien als ‘powerhouse-rock’ . Hun zevende album ‘Pawns & Kings’ kwam wereldwijd uit op 14 oktober via Napalm Records.

‘Pawns & Kings’ bestaat uit 10 geheel nieuwe epische nummers die de band nieuwe fans over de hele wereld zal gaan opleveren, terwijl ze ook hun fervente supporters tevreden zullen stellen die geduldig hebben gewacht op nieuw werk van de band. Op ‘Pawns & Kings’ werd Alter Bridge herenigd met hun oude producer Michael “Elvis” Baskette en creëerden samen een verzameling gedenkwaardige nieuwe toevoegingen aan de toch al indrukwekkende catalogus van de band. Van de openingsriffs van ‘This Is War’ tot het laatste nummer ‘Pawns & Kings’ is het duidelijk dat Alter Bridge terug is met een album vol intense nummers die zijn ontstaan nadat de cyclus voor hun laatste album werd afgebroken door de wereldwijde pandemie. Nummers als ‘Dead Among The Living’, ‘Silver Tongue’ en ‘Holiday’ laten de kenmerkende songwriting horen waar de band bekend om staat. Het album biedt tal van epische avonturen, met drie nummers die meer dan zes minuten duren. Het opus ‘Fable Of The Silent Son’ klokt 8:29 en is het langste opgenomen nummer in de bandcatalogus – een eer die tot nu toe ‘Blackbird’ toekwam. Mark Tremonti stapt uit zijn achtergrond-zang-rol om de lead vocalen te zingen op ‘Stay’, een introspectieve ballad die zeker live een favoriet bij de fans zal gaan worden.

Daarnaast is er muziek van Moonrock, deze band rond zanger Sammy Smoulik Avigal heeft de cd Mindless Creatures uitgebracht. Volgende week gaan eens wat meer aandacht geven aan Smoulik want hij heeft in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw in heel wat bands zijn opwachting gemaakt.

Daarnaast is er nog nieuwe muziek van Diggeth, Drawn from Empathy featuring Surrecturus en Katatonia.

Katatonia is een Zweedse doommetalband, ontstaan in Stockholm in 1991 met Jonas Renkse en Anders Nyström als vaste bandleden. Hoewel het kwintet begon als een deathmetalband, brachten ze al vanaf hun debuutalbum Dance of December Souls melancholische metal die refereert aan onder meer Opeth, Tool en Anathema. Ze komen rond 20 januari 2023 met hun nieuwe album Sky Void of Stars. Van het album draai ik  hun nieuwste single.

De laatste plaat is van Floor Jansen en Henk Poort omdat het een heerlijke uitvoering van de The Phantom of the Opera.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl en de app van Omroep Zilt te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*