Donderdagavond 30 maart – Razende Roeland ontmoet Elusion

Razende Roeland ontmoet Elusion

Ze staan weer klaar je wekelijkse metal vitamine op de donderdagavond vanaf 21.00 uur bij Omroep RS, Radio Eenhoorn en via de app van Omroep Zilt. Echt overal ter wereld te beluisteren, je kan niet zeggen dat je ze hebt gemist.

De opening wordt verzorgd door Ad Infinitum vorige kwam ik niet meer toe aan hun laatste single dan moet ik deze week maar openen.

Er is muziek van Revamp en Elusion

Deze week spreek ik met Evy Verbruggen, zij is de zangeres van de Belgische melodische metalband Elusion. Elusion ontstond in 2015 toen Domingo Smets na bijna 15 jaar bij Ancient Rites te hebben gespeeld, de eerste songs had geschreven voor een nieuw project. Op zoek naar de juiste stem die zowel bij de symfonische partijen als de zware gitaren zou passen, bundelde hij de krachten met Evy Verbruggen. Andere muzikanten werden makkelijk gevonden: Frederik Van Mieghem en Kristof De Greef hadden tevoren reeds in verschillende projecten zoals Gracefallen en Persephone’s Blade samengewerkt met Domingo en ook zij waren op zoek naar iets nieuws, iets anders … In 2016 werd de EP ‘Desert Of Enticement’ uitgebracht die een aantal lovende kritieken kreeg. In 2018 toonde het Spaanse label Art Gates Records interesse om met ELUSION Samen te werken. De opnames voor de eerste full-CD ‘Singularity’ werden gestart. In tussentijd werd ook Stijn Van Peborgh aangetrokken om de band te versterken op gitaar. De eerste CD ‘Singularity’ werd wereldwijd uitgebracht op 28 juni 2019. De coronapandemie zorgde voor een gedwongen pauze die intensief gebruikt werd om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen. Het nieuwe materiaal is een verdere evolutie van het ELUSION-geluid: eigenwijs, melodieus en krachtig. ‘The Fundamental Paradox’ wordt in eigen beheer uitgebracht en verscheen op 13 januari van dit jaar.

Verder is er muziek van onder andere Beyond Black, Lion Share en Raven.

Raven is een heavymetalband uit Newcastle upon Tyne, opgericht in 1974 door de broers John en Mark Gallagher en Paul Bowden. Raven wordt algemeen gezien als 1 van de beste bands uit de New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) die opkwam aan het eind van de jaren 70 in Engeland. Veel van die bands bestonden maar een paar jaar en verdwenen uit zicht om vervolgens weer een comeback te maken. Raven niet. Raven is namelijk nooit gestopt en speelt nog jaar in en jaar uit live op grote en kleine podia. Op 27 april spelen ze in Tilburg en 1 mei spelen ze in Den Haag.

Als de tijd het toelaat zal  er nog muziek gedraaid worden van Mover. Van Mover verscheen nooit  muziek op plaat. Alleen op de box CRASH! BANG! WALLOP! De eerste band van de tegenwoordig wereldwijd bejubelde Arjen Lucassen (Ayreon) en de later ook in metal-kringen vermaarde en inmiddels overleden zanger Shmoulik Avigal. We draaien muziek van hun demo uit 1979.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*