Donderdagavond 4 aug. – Razende Roeland raast de zomermaand Augustus in !

Razende Roeland raast de zomermaand Augustus in !

Donderdagavond om 21.00 uur staan je metal vitamine weer klaar, je kan weer afstemmen op Omroep RSH en Radio Eenhoorn via ether en internet.  Deze week is weer veel nieuwe muziek.

De opening is deze week voor ZZ-Top, vorige week tijdens de uitzending las ik dat Dusty Hill was overleden. Net nu de band een nieuwe plaat had uitgebracht en weer ging toeren. Het vijftiende album van de Texaanse band ZZ Top, met de veelzeggende titel Raw, is op een bijzondere wijze tot stand gekomen. In 2019 verscheen er op streamingsplatform Netflix een documentaire van de hand van Banger Films over ZZ Top. Deze anderhalf uur durende documentaire, met de titel ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas, vertelt het verhaal hoe de drie leden – Billy Gibbons, Dusty Hill en Frank Beard – in een tijdsbestek van ruim vijftig jaar zijn uitgegroeid tot een van de meest geliefde bands ter wereld.  In het slotakkoord Tube Snake Boogie willen de drie bandleden nog één keer alles geven, als een wielrenner die de top van de Mont Ventoux nadert en in de slotkilometer alle remmen losgooit. Pure, rauwe Texaanse passie. Wat een genot!

Er is verder muziek van Anoxia, Bloodbound en Midnight Rider.

MIDNIGHT RIDER is een Duitse heavy metal band, opgericht in 2004 in Koblenz door gitarist en belangrijkste songwriter Blumi. Het genre is klassieke heavy rock. De eerste line-up was een Duits-Japanse alliantie met de volgende leden: op Vocals Wayne (ex-British Steel), op Guitar Blumi (Metal Inquisitor, Metalucifer), op bas Cliff (Metal Inquisitor, Deathfist, Metalucifer) en de tweede Gitaar van Samm (Magnesium, Ex-Sabbat) en drums van Kenji (Gorgon). Na de release van de titelloze 12″ EP “Midnight Rider” in 2009 werd de band al snel een wereldwijd bekende underground act. Tot op de dag van vandaag krijgt de band meer bekendheid over de hele wereld. Sinds 2013 heeft de band een nieuwe line-up en bestaat alleen uit Duitse leden. Begin 2017 bracht de band hun eerste volledige album “Manifestation” uit met 10 schitterende nummers. Het langverwachte tweede volledige album “Beyond The Blood Red Horizon” verschijnt in oktober 2022.

Er komt op 5 augustus een nieuw album uit van David Readman, dus van hem zal ik ook wat draaien, Sterk kwam deze week met een schitterende akoestische versie van hun single Nothing to Fear ook deze single zal gedraaid worden. En er is nieuwe muziek van Sabaton.

Sabaton is een Zweedse heavymetalband, opgericht in 1999. Kenmerkend voor de band zijn de liedteksten die bijna zonder uitzondering gaan over historische oorlogen, veldslagen en personages. De band bestaat sinds 2016 uit Joakim Brodén, Pär Sundström, Chris Rörland, Tommy Johansson en Hannes van Dahl.  Van hun laatste album The War to end all Wars draaien we Stormtoopers. Het nummer Stormtroopers gaat over de kleinere, goed getrainde en goed uitgeruste eenheden soldaten die de patstelling van de frontlinies zouden doorbreken.

En toch draaien we ook nog wat jaren 80 metal om het af te leren, met muziek van Yngwie Malmsteen.  Lars Johan Yngve Lannerbäck (Stockholm, 30 juni 1963) is een Zweeds gitarist. Hij is beter bekend als Yngwie Johan Malmsteen (Yngwie J. Malmsteen). Malmsteen, onder anderen geïnspireerd door Jimi Hendrix en Ritchie Blackmore, begon al op vroege leeftijd met gitaarspelen. Hij is een van de weinige gitaristen die metal en klassiek samensmeedt tot een unieke muziekstijl, genaamd neo-classical metal. In 1984 werd hij genomineerd voor een Grammy Award. Hij werd in 2015 opgenomen in de Swedish Music Hall of Fame. Malmsteen staat bekend als een intelligente man met een grote passie voor muziek. Ook is het bekend dat hij een groot fan is van het Italiaanse automerk Ferrari wat te zien is aan de stickers van het bekende logo die op zijn mengtafel en op zijn gitaar zitten geplakt. Ook draagt Malmsteen een ketting met een gouden hanger van het logo. Malmsteen is in de jaren aardig veranderd, maar loopt zoals altijd nog steeds in extravagante kostuums en heeft nog steeds een lange haardos.

En we sluiten af met een titel die mij doet denken aan een film, See no Evil, Hear no Evil van Stryper.  Openlijk christelijke rockers Stryper hebben een nieuwe single uitgebracht,”See No Evil, Hear No Evil”. Het nummer zal verschijnen op hun aankomende studioalbum, dat later dit jaar zal verschijnen. Sweet verklaarde over het nummer: “‘See No Evil, Hear No Evil’ was, geloof het of niet, geïnspireerd door de gezondheidsproblemen waarmee Oz [Fox, gitaar] en ik werden geconfronteerd. Ondanks onze beperkingen waren we in staat om leveren een album dat krachtig en relevant is en ‘See No Evil, Hear No Evil’ is het perfecte nummer om dat te laten zien. We zouden niet enthousiaster kunnen zijn over dit album! Het beste moet nog komen.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*