Donderdagavond 5 jan. – Razende Roeland ontmoet leden van Oltas!

Razende Roeland ontmoet leden van Oltas!

Ook in 2023 staan je metal vitamine klaar op donderdag vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze donderdag komt Remmie samen met nog een lid van de doom metal band Oltas naar de studio om kennis te maken en te vertellen over de nieuwe muziek die er dit jaar aan gaat komen.

We zullen daarom openen met twee nummers van de laatste cd die de band in 2021 uitbracht onder de titel “Illusion of Control”. Ook daar gaan we zeker over praten.

OLTAS maakt melodieuze doom metal en komt uit onze eigen provincie Fryslân. Dit is O.L.T.A.S… Langzaam en donker, soms snel en fel. Met af en toe een lichtstraal…ons licht… Doom metal waar een death metal gevoel doorheen sijpelt, opgefrist door wat oldskool thrash en hardcore riffs. Ergens in de tijd kruisten onze paden elkaar onvermijdelijk. Met een duidelijk beeld van wat de wereld miste, begon onze reis. In 2021 kwam de eerste EP ”Íllusion of Control” uit. Als we onze eigen innerlijke tirannen onttronen, kan het goede in de wereld stijgen. We hopen van binnenuit bij te dragen aan een collectieve bewustzijnsverandering. Door onze creatieve energie te combineren, komt muziek met een duidelijke intentie naar boven. Gedreven door geloof worden we noodzakelijk voor de urgentie van onze tijd. We hopen jullie allemaal ooit daar te zien…

Verder zal er muziek zijn die de twee bandleden met ons willen delen. Maar ook is er muziek van Zubzero, Razende Roeland en Stoflik Omskot.

Stoflik Omskot is een Friestalige metal, punk en hardcore band, die inmiddels hun debuut album hebben uitgebracht getiteld Harksankjes Fan De Dea. Een album met 8 nummers waarvan ééntje het al geschopt heeft tot in de Fryske Top 100 van afgelopen jaar. BBQ mei de Buorfrou stond op nummer 74. Van dit album zullen we ook wat laten horen.

De afsluiter zal worden verzorgd door de band NOORD die mij net voor oudejaarsdag nog hun nieuwste single stuurden. Een goed nummer om deze uitzending mee af te gaan sluiten.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*