Donderdagavond 6 april – Razende Roeland raast met White Metal op Witte donderdag.

Razende Roeland raast met White Metal op Witte donderdag.
Ook op witte donderdag staan je metal vitamine klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Vanaf 21.00 uur klinkt het weer door de ether en via het wereldwijde web. Voor de mensen die niet van de Passion houden is dit een mooi alternatief. Deze uitzending gaan we eens kijken in de zogenoemde witte of Christelijke rock/metal. 
De opening is voor de band Stryper, voor zover ik weet één van de eerste christelijke metalbands die wereldwijd bekend is geworden. Stryper is een white metal band uit de Verenigde Staten die in 1983 werd opgericht. De band is een tijd uit elkaar geweest en later weer bij elkaar gekomen. De naam Stryper is een naam die is afgeleid vanuit de Bijbel. In Jesaja 53:5 komt dit gedeelte voor: en door zijn striemen is ons genezing geworden. Al gauw werd Stryper ook een bekende naam binnen de seculiere metalscene, mede vanwege de gewoonte tijdens optredens bijbels het publiek in te gooien. Dit gebeurde ook toen Stryper in 1987 de hoofdact was van het Dynamo Open Air-festival in Eindhoven, Nederland.
Verder is er muziek van Bride, Skillet en Bloodgood.
Bloodgood was een Amerikaanse white metal band uit Seattle die in 1985 werd opgericht en na de dood van Michael Bloodgood, eind juli 2022, opgeheven werd. Hun eerste demo kwam in het jaar van oprichting (1985) uit. Bloodgood was populairder in Europa dan in de Verenigde Staten en eind jaren 80 waren ze vooral bekend om hun acts tijdens optredens zoals het live opvoeren van de kruisiging van Jezus Christus. Na middelmatig succes stopte de band in 1994, in 2002 deden ze een mislukte poging weer opnieuw te beginnen en in 2006 zijn ze uiteindelijk weer opnieuw begonnen, onder andere met Oz Fox van de band Stryper. Les Carlsen, de zanger, heeft zijn eigen televisieprogramma en radioprogramma bij Frontline Records, REWIND, waar hij voornamelijk christelijke artiesten ontvangt, met name de wat hardere bands. In 2018 treedt Carlsen live op in Nederland als gastzanger bij Tourniquet, op het Brainstorm Festival te Apeldoorn in november 2018. Ook trad Carlsen al eerder als gastmuzikant op, soms samen met andere bandleden van Bloodgood. Zanger en professioneel worstelaar Chris Jericho trad soms op als gastpresentator bij optredens van Bloodgood en vertelde hoe hun muziek hem inspireerde. Daarvoor of daarna trad Jericho meestal ook op, met zijn band. Bloodgood trad meestal op, in wat kleinere concertzalen en in het begin soms op een skatebaan. Het ging ze niet om het geld (alleen voor levensonderhoud), maar om ‘de boodschap’ door te geven. Op 29 juli 2022 overleed Michael Bloodgood aan de gevolgen van een beroerte.[1] Dit betekende het einde van Bloodgood. Les Carlsen besloot samen met de andere bandleden de band op te heffen, twee dagen na de dood van Michael Bloodgood.
Collega’s van Omroep Zilt hebben voor het programma Wykein Actueel een item gemaakt over de metal band Bildstar en die mag ik voor deze uitzending gebruiken.
Er is nog muziek van Holy Soldier, Whitecross en Wolves at the Gate.
Wolves at the Gate is een Amerikaanse metalcore band afkomstig uit Cedarville, Ohio. De band werd opgericht in 2008. De naam van de band is ontleend uit de Handelingen van de apostelen 20, waarin Paulus waarschuwt voor gevaarlijke wolven die zich onder de kudde in de stad zouden begeven. De band geeft aan dat zij zich niet identificeren met de wolven uit het verhaal, maar dat zij juist degenen zijn die deze wolven tegenkomen (beschreven in het nummer We Are The Ones). In 2011 tekende de band een contract met Solid State Records, dat hun debuut-ep We Are the Ones opnieuw uitgaf. Op 3 juli 2012 bracht de band hun debuutalbum Captors uit, dat op een zevende plaats piekte in de hitlijst voor Christelijke albums van Billboard. Op 26 juli 2019 bracht de band haar vierde album, Eclipse uit. De derde single van dat album, Drifter, werd via Revolver Magazine gepromoot.
Wie niet naar de Passion gaat, gaat kijken op de tv of gaat luisteren via de radio heb ik een goed alternatief. Dus wees welkom donderdag vanaf 21.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*